Egész napos programmal készül az Állatok Világnapjára a Budakeszi Vadaspark

0
270 megtekintés
Chili és Parázs, a Budakeszi Vadaspark szuper róka párosa - Fotó: Szöllősi Anikó - facebook.com/budakeszivadaspark
Swing Szerelem Szulák
Az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc emlékére 1931. október 4. óta minden évben megrendezett Állatok Világnapja üzenete, hogy éljünk harmóniában a minket körülvevő élőlényekkel és a természettel. A Budakeszi Vadaspark a természethez és az állatokhoz fűződő kötelék erősítésének szellemében különleges, interaktív programokkal és előadásokkal készül, melyek során kicsik és nagyok játszva ismerhetik meg az állatok védelmének fontosságát – írja közleményében a Vadaspark. 

Október 3-án, szombaton érdekes dolgokat tudhatunk meg a felelős állattartásról, az állatok védelméről: lesz kisállat tréning, hüllőbemutató, előadás a felelős állattartásról, Állati Jó Bemutató, illetve megismerkedhetünk a kutyamentéssel is az interaktív programok során.

Az Állatijó Bemutató, és a kisállat tréningek mellett Jóba Katalin állatgondozó tolmácsolásában az érdeklődők többet tudhatnak meg a világ állatairól, az állatvédelemről, az év állatairól és a felelős állattartásról. Egész napos programként pedig a Klíma Kaland ismeretterjesztő, interaktív játékokkal várja a családokat és alkalmuk nyílik az érdeklődőknek közelről megismerkedni a környezetünkben élő állatokkal, az Állati Jó bemutató keretein belül.

A Mentőöv Állatvédő Egyesület jóvoltából az érdeklődök behatóbban megismerkedhetnek az elveszett, talált és kóbor kutyákkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal (pl. állatvédelem, ivartalanítás, kutyaválasztás). Lehetőség nyílik kutyusok simogatására, az elszántabbaknak pedig örökbefogadásra is.

Facebook esemény: ITT

Forrás: budakeszivadaspark.hu