Dr. Lee Durrell először Magyarországon

0
309 megtekintés
Kép: janegoodall.hu
Swing Szerelem Szulák
Dr. Lee Durrell, amerikai természettudós, a Durrell Wildlife Conservation Trust tiszteletbeli igazgatója 2019. szeptember 22-én Budapesten tart előadást, majd szeptember 24-én, Miskolci Állatkert és Kultúrpark és a Jane Goodall Intézet együttműködésének eredményeként, Miskolcra is ellátogat. 

Gerald Durrel özvegye, Dr. Lee Durrell nagyon sokat segített férjének, többek között közösen alakították ki és emelték világszínvonalra a méltán híres Jersey-i Állatkertet, társírója volt könyveinek, továbbá ő maga is részt vett több faj megmentési programjában. Például, az Angonoka teknős fajvédelmi programjában Madagaszkáron, melynek eredményképpen a még 1986-ban kevesebb, mint 400 példányt számláló fajt sikerült a kihalás széléről visszahozni. Férje halála után az általa szeretett és megbecsült állatkert fővédnökeként előadásokat tart tudományos konferenciákon és a nagyközönség számára is a környezetvédelem fontosságáról, a fajok megőrzésének folyamatáról és az állatkerteknek ebben betöltött szerepéről.

Kép: janegoodall.hu

Látogatása során Miskolcon is tart előadást, valamint megtekinti a néhai férje munkásságának emlékére – a világon elsőként, 1998-ban – felállított Durell-szobrot.

Dr. Lee Durell első alkalomal érkezik Magyarországra, a természetvédelmi önkéntes tevékenységekkel foglalkozó Jane Goodall Intézet meghívására.