Csináld magad kreatív percek- nyuszikosár tojástartóból

0
862 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Ugyan még messze a húsvét, de ha különleges és nem mindennapi húsvéti dekorációt szeretnél készíteni akár saját célra, akár ajándékba, ez a kosárka biztos befutó lesz. Alapja egy tojástartó, mely szinte minden háztartásban fellelhető, és épp ez az egyszerű hozzávaló adja nagyszerűségét és egyediségét. A gyerekeket is biztosan lenyűgözöd majd vele, de a munkálatokba is bátran bevonhatod őket.

A nyuszi kosár elkészítése:

Amire szükségünk lesz:

– 10 db-os tojástartó
– 4 db 2,5 cm átmérőjű hungarocell-, fa-, papírgolyó
– színes akrilfestékek vagy temperák
– dekorgumi / filc / kartonpapír (színét az határozza meg, hogy milyen színű nyuszit szeretnél)
– fekete alkoholos filc
– szalag
– olló
– ecsetek
– ragasztópisztoly
– krepp-papír
– csokitojások vagy más apró édesség

Elkészítés:

1. A tojástartó tetejét, és elülső részét vágjuk le, majd tetszés szerint valamilyen színűre fessük le. Én zöld színű tojástartóval dolgoztam, nekem ez a szín megfelelt, így nem festettem át. Ha fested, elegendő a külső részét lekenned.
Ezután apró virágokat fessünk fel a doboz külső részére, de dekorálhatjuk matricákkal is.

2. Majd a hungarocell-, fa-, papírgolyókat ragasztópisztollyal az elválasztó csúcsokra, majd fessük le őket akrilfestékkel. Én szürkére festettem őket, de lehetnek fehérek vagy barnák is. Amíg száradnak, fessük meg a nyuszik ruháit tetszés szerint. Én két fiút, és két lányt készítettem.

3-4. Dekorgumiból / filcből / kartonpapírból készítsük el a nyuszik füleit, kezeit, és orrukat. (Ezekhez sablont lentebb találtok.)

5-6. Majd ragasszuk fel a nyuszik fejére.

7-8. Alkoholos filccel rajzoljuk meg a szemeiket és a szájukat, a fiúknak pedig rajzolhatunk még gombokat a ruhájukra. Vékonyabb szalagból kössünk a nyakukba egy-egy helyes masnit.
Zöld színű krepp-papírból készítsünk műfüvet, félujjnyi vastag csíkokat vágjunk le, szedjük szét, és fektessük a nyuszik köré, majd töltsük fel csokitojásokkal vagy más apró édességgel a kosárkát.

El is készült a nyuszis húsvéti kosárka, mely különleges dísze lesz ünnepi asztalunknak. 🙂

Ime egy videó is az elkészítéshez:

Forrás: Manókuckó