Csináld magad kreatív percek – Húsvéti tojás csibék

0
2 099 megtekintés
Húsvéti tojás csibék - Kép: itallstartedwithpaint.com
Swing Szerelem Szulák
Ha idén húsvétkor szeretnél egy vicces, hagyományoktól kissé eltérő húsvéti “hímes” tojást készíteni, akkor ezeket az aranyos húsvéti csibe tojásokat neked találták ki. A kis tojás csibék elkészítése rendkívül egyszerű, és egészen biztosan mosolyt csal majd mindenki arcára ráadásul, locsoló ajándéknak is nagyszerű. 

Amire szükséged lesz:
– tojástartó doboz, zöld raffia, fekete és piros/narancs karton, esetleg dekortapasz, sárga akril festék, sárga toll, ragasztó és lelkesedés.

1. Fesd le sárgára a tojásokat. Egyszerre az egyik felét, hagyd megszáradni, majd a másik felét (szúrhatsz bele hurkapácát is, így gyorsíthatod a folyamatot).

2. Vágd ki a szemecskéket kartonból (ha van lyukasztód, akkor könnyebb dolgod van), majd vágd ki a csőrnek valót is (kartonból vagy dekortapaszból, ahogy jobban tetszik) és ragaszd fel a tojásokra. De ha ennél is egyszerűbbre vágysz, alkoholos filccel is megrajzolhatod őket.

3. Végül, vágd méretre a tollakat és ragaszd fel a tojások tetejére.

4. Ha mindennel kész vagy, a tojástartóban készíts fészket a raffiából, helyezd bele a tojásokat és kész is a húsvéti csibe tojás dekoráció.

Ugye milyen aranyos? Jó szórakozást!

 

A csináld magad húsvéti sorozat eddigi – nyuszi zokniból, bárányok papírgurigából és nyuszi család tojásból – részeit: ITT, ITT és ITT találod.

Forrás: itallstartedwithpaint.com