Csináld magad kreatív percek – Húsvéti bárányok papírgurigából

0
5 995 megtekintés
Húsvéti bárányok papírgurigából - Kép: kreativvilagom.hu
Swing Szerelem Szulák
Mivel nyakunkon a húsvét, itt az ideje elgondolkodni mivel is dobhatnánk fel a készülődést. A nyuszi mellett a bárány is egy meghatározó figurája az ünnepnek, a pihe puha bolyhos bégetők pedig mindig mosolyt csalnak az ember arcára. Ráadásul ezek a papírgurigából készült kis aranyosságok a gyerekeknek is remek szórakozást nyújthatnak és mókás kinézetükkel vidámabbá varázsolnak bármilyen otthont.

A remek ötletet a kreativvilagom.hu oldalán találtuk, ahol sok egyéb aranyosságot is felfedezhetünk, ha valakinek csemegézni támadna kedve.

Amire szükségünk lesz a bárányok elkészítéséhez: papírguriga, fehér fonal, fekete kartonpapír, fehér és fekete festék, fekete alkoholos filctoll, fehér lakkfilc, raffia, csengettyű, ragasztó.

1. A papírguriga aljától mérjünk fel 2 cm-t, és ezt az alsó részt osszuk el nyolc egyenlő részre. Minden második részt vágjunk ki, így megkapjuk a bárány lábait. A lábak végeit a közepéig, középen háromszög alakban vágjuk be.

2.  A papírguriga felső részét fehér festékkel fessük be. A lábait a bevágás csúcsáig kívül és belül is fessük feketére.

3. A fonalat kb. hatszor-hétszer tekerjük rá egy filctoll végére, és a fonal végét vágjuk le. A fonalat óvatosan húzzuk le a filctollról, és szorítsuk össze.

4. A fonalgalacsint ragasszuk a guriga felső részére. Készítsünk annyi galacsint, hogy a guriga felső részét teljesen be tudjuk vonni vele.

5. Nyomtassuk ki a bárány fejének a sablonját és vágjuk ki. Tegyük a fekete kartonpapírra, rajzoljuk körbe és vágjuk ki. A filctollakkal rajzoljuk meg a bárány arcát.

6. A bárány fejét ragasszuk a papírguriga felső részére. A raffiára tegyünk egy csengettyűt, kössük masnira, és ragasszuk a bárány nyakához.

Természetesen kedvünk szerint variálhatjuk és saját ízlésünkhöz formálhatjuk az aranyos kis barikat, a lényeg az, hogy örömünket leljük benne.

A csináld magad kreatív percek sorozat első, nyuszis részét IDE KATTINTVA éred el.

Forrás: Könnyű Mária – kreativvilagom.hu