Bejgli, a budapesti hangyászkölyök Liberecbe költözik

0
2 639 megtekintés
Bejgli és a kedvenc gyümölgyjoghurt
Swing Szerelem Szulák
A 2016 őszén született hangyászkölyök elhagyja a szülői házat. Hamarosan egy cseh állatkertbe költözik majd az európai állatkertek tenyészprogramjának keretében.

Bejgli, az első sörényes hangyász szülötte a Fővárosi Állat- és Növénykertnek. Sőt, ezt az aranyos, Dél-Amerikában őshonos állatfajt, több mint száz év után, 2014-ben láthatta újra a fővárosi nagyközönség, amikor Bejgli szülei, Isabela és William beköltöztek Budapestre.

A pár hetes kis Bejgli, 2016. októberében

Az ifjú sörényes hangyász időközben már teljesen átszokott a felnőtteknek való táplálékra, és minden szempontból elérte azt a fejlettséget, hogy megkezdheti a szülőktől független, önálló életét. Bejgli új otthonának kiszemelése – természetesen – az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA) sörényes hangyászokkal foglalkozó tenyészprogramja keretében történt, mint ahogy Budapestre is e tenyészprogram nyomán érkeztek Bejgli szülei Németországból, illetve Skóciából.

Bejgli gondozói társaságában

Az ifjú hangyászhölgy kiszemelt jövőbeli otthona a csehországi Liberec állatkertje lesz. Ezzel az intézménnyel – melyről tudnivaló, hogy 1919 óta működik, így a legrégebbi állatkert a Cseh Köztársaságban – a mi Állatkertünknek régi időkre visszavezethető, szoros kapcsolata van, többször érkeztek már állatok onnan ide, és persze innen oda is.

Ráadás videó, az akkor még két hónapos Bejglivel:

Természetesen Bejgli februárra tervezett elutazása után sem maradunk sörényes hangyász nélkül. A közönség továbbra is láthatja a szülőket és az állatkert munkatársai abban bíznak, hogy hamarosan újabb hangyászbébivel örvendeztetnek meg mindenkit.

Forrás: zoobudapest