Baltával mentették meg a népszigeti stéghez fagyott rókát, napról napra javul az állapota

0
11 555 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Január 11-én kértek segítséget az Állatmentő Ligától, egy róka ugyanis odafagyott a Népszigeti Hajójavító stégéhez. Alig húsz perc múlva már a helyszínen voltak az önkéntesek, akik lemásztak a pórul járt rókához. Az állat farka és lába teljesen oda volt fagyva.

Egy balta segítségével törték fel a jeget, biztonsági befogóval kiemelték a rókát, majd a mentőbe vitték, ahol infralámpával próbálták felmelegíteni az állatot. A mentésről videót is készítettek:

Közzétette: Állatmentő Liga – 2017. január 10.

 

Az állatorvosi vizsgálat során kiderült, hogy törést nem szenvedett, azonban a farka nagy része elhalt, sőt, még az sem biztos, hogy a lába megmarad.

Folyamatos melegítés és infúzió mellett imádkoznak a megmentők, hogy magától lábra álljon a róka, ellenkező esetben ugyanis amputálni kell az elfagyott végtagokat. Ha mégis ez lesz az egyetlen megoldás, természetesen a vadonba nem kerülhet vissza, azonban egy vadaspark szívesen befogadná.

A kis lompos a Fagyi nevet kapta, és megmentői mindent megtesznek azért, hogy felépüljön. Nagyon drukkolunk neki, hajrá Fagyi!

Ha számodra is fontos az állatok védelme, akkor dobj egy lájkot, és oszd meg a barátaiddal is!

Forrás: Állatmentő Liga Facebook