Bálnatetem a Szajna parton!

0
8 780 megtekintés
Kép: NEWZULU
Swing Szerelem Szulák
A hét elején megdöbbentő látvány fogadta egyik reggel a párizsiakat, ugyanis egy 17 méteres ámbráscet teteme feküdt a Szajna partján. Az állat körül még “szakértők” is sürgölődtek, mintákat vettek és permetezték vízzel. De hogyan kerül egy bálna teteme Párizsba?

A sokakat meglepő esemény egy akció része, amiben a szervezők a környezetre és közvetlenül a bálnákra gyakorolt ​​hatásunkra kívánják felhívni a figyelmet. Az akció szervezői éjszaka helyezték ki a szobrot a partra, a testet egy hétméteres sugarú körben elkerítették a nézelődők elől és a körön belül egy fiktív szervezet, a Nemzetközi Bálnavadász Egyesület “szakemberei” tartózkodtak a meggyőzőbb hatásért. A szobor olyannyira élethűre sikeredett, hogy még a bomló tetemek szagát is utánozni tudták a készítők. 

Kép: NEWZULU

Mirror cikke szerint a projekt meggyőző volt, az emberek elhitték, hogy egy valódi nagy ámbráscet tetemét látják. „Nagyon elszomorít, hogy egy Atlanti-óceánban lakó állat itt köt ki, ez nagyon nincs rendben… és úgy hiszem, ez a mi hibánk lehet” – mondta egy párizsi lakos a lapnak.

Kép: NEWZULU
Kép: NEWZULU

Az ámbráscetek természetvédelmi státusza a sebezhető kategóriába esik, nagyon sok állat esik áldozatául a kereskedelmi célú bálnavadászatnak. Az, hogy egy ámbráscet felússzon a Szajnán teljesen valószínűtlen, viszont az Északi-tenger partvidékén gyakran találnak partra vetődött bálnákat. Csak Nagy-Britannia partjainál évente 2-5 bálnatetemet fedeznek fel a szakemberek.

A művészeti installáció vasárnapig marad Párizsban, azután a bálna egy másik európai fővárosba kerül.

Forrás: mirrororigo