Bálnákat mentenek egy krokodiloktól hemzsegő folyóból

0
461 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Nem tudják pontosan a szakértők, miért tévedtek az ausztrál folyóba a hosszúszárnyú bálnák. Ha nem sikerül kiterelni az állatokat, előbb-utóbb megehetik őket a krokodilok.

Krokodiloktól nyüzsgő folyóból próbálnak kimenteni hosszúszárnyú bálnákat Ausztráliában –  írja a BBC. Ez az első alkalom, hogy ilyet látnak a szakértők, akik szerint

véletlenül rossz irányba fordulhattak a bálnák, így kerülhettek 30 kilométer mélyen a folyót körülfogó szárazföld belsejébe.

Az állatok a megtévesztő nevű, valójában krokodilok lakta „Keleti Aligátofolyón” (East Alligator River) úsznak felfelé. Egyelőre nem várható, hogy a 12-16 méteres bálnákat megpróbálják megenni az ugyancsak hatalmas hüllők. De ha tovább úszank felfelé a folyón, előbb-utóbb olyan sekély lesz a víz, hogy elakadnak. Vélhetően akkor már megennék őket.

Az Antarktisz felé tarhattak a bálnák Carole Palmer tengerbiológus szerint, amikor valamiképpen eltévedtek. A csoportból két példány már megtalálta a kiutat a folyóból, de legalább egy még nem. A sáros, átlátszatlan víz miatt nem tudják, valójában hány állatról van szó. Mint Palmer nyilatkozta, a hatóságok jelenleg azt tervezik, hogy erőteljes zajjal, vagy más bálnák énekének lejátszásával veszik rá őket a visszafordulásra.

HVG