Bagolyfiókát mentettek a rendőrök Dobozon

0
456 megtekintés
Kép: police.hu
Swing Szerelem Szulák
Egy fészekből kiesett kisbaglyot talált egy férfi a kertjében a Békés megyei Dobozon. A madarat magához vette, de nem tudta mit kezdjen vele, így a rend éber őreitől kért segítséget, akik biztonságba helyezték a pórul járt fiókát.

Békéscsabán, a Berényi úton látott el szolgálatot 2019. április 24-én a Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának két rendőre, amikor 19 óra 30 perc körül segítséget kért tőlük egy férfi. Elmondta, hogy Dobozon, a kertjében, az egyik fa alatt talált egy bagolyfiókát, a madár valószínűleg kiesett a fészekből. Nem akarta, hogy baja essen, ezért magához vette, de nem tudta, hogy mit csináljon vele – írja a police.hu.

Kép: police.hu

Az egyik rendőr telefonon felhívta ismerősét, aki a Körös-Maros Nemzeti Park természetvédelmi őre. A szakember vállalta, hogy átveszi a baglyot, gondoskodik róla. A rendőr százados őrmester kollégájával elvitte a madarat a természetvédelmi őrhöz, aki elmondta, hogy egy erdei fülesbaglyot találtak.

Kép: police.hu

A park munkatársa megetette, ellátta az állatot és biztosította a rendőröket arról, hogy elviszi a nemzeti parkba, ahol gondját viselik majd.