Az utolsó pillanatban lett gazdis a három lábbal született cica

0
9 528 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Tavaly októberben látta meg a napvilágot ez a gyönyörű szürke pamacs, de nem ment minden simán. Három lábbal született, a két hónapossá cseperedett macskát pedig nem akarta senki sem örökbefogadni, ezért el akarták altatni. Ekkor lépett színre megmentője, Holly Dixon, aki új esélyt adott a cicának.

A nő a Philly Urgents Facebook-oldalt kezeli, ezért minden gazdára váró állatról értesül, így futott össze Olive képével is. A cicát egyébként anyjával és testvéreivel együtt találták meg Philadelphia utcáin. A többi kölyök egészségesen született, mindegyikük hamar gazdára talált, csak Olive maradt hátra, akinek légzőszervi gondjai is voltak, ezért speciális törődést igényelt.

Fotó: Holly Dixon
Fotó: Holly Dixon
Fotó: Holly Dixon

Dixon hezitálás nélkül telefonált, hogy találkozhasson a cicával, mindenképpen meg akarta menteni. Mikor először találkoztak, akkor tapasztalta meg igazán, mennyire különleges macskáról is van szó.

Mikor először a kezembe vettem és felemeltem éreztem, ahogy a kis szíve dobog a tenyeremben. Ekkor értettem meg igazán a helyzet súlyosságát

– meséli a nő.

Fotó: Holly Dixon
Fotó: Holly Dixon

Befogadta a kis teremtményt, de rengeteg orvosi vizsgálat és kezelés várt még rá.

A bal mellső lábának hiánya és a deformált szegycsontja miatt Olive szíve nagy veszélyben volt – ezért is érezhette olyan hevesen a szívdobogását új gazdája. Dixon mindent megtesz, hogy a lehető legjobb ellátásban részesüljön a kis bársonytalpú és boldogan élhesse a hétköznapokat. Folytonos ellenőrzés alatt áll az állatklinikán, de egyelőre úgy tűnik, minden rendben lesz vele.

Fotó: Holly Dixon

Ha számodra is fontos az állatok védelme, akkor dobj egy lájkot, és oszd meg a barátaiddal is!

Fotó: thedodo.com