Az elmúlt öt évben több mint 8.600 állatot mentett meg a bécsi TierQuarTier állatmenhely

0
242 megtekintés
A TierQuarTier Wien állatmenhely futtatójában egy karanténos kutya - Kép: TierQuarTier - YouTube
Swing Szerelem Szulák
Most ünnepli ötödik születésnapját az osztrák főváros állatmenhelye, a a „TierQuarTier Wien”, Európa legmodernebb állatvédelmi kompetenciaközpontja. Az elmúlt öt évben több mint 8.600 kutyát, macskát és más elkóborolt és magára hagyott házikedvencet fogadott be és talált nekik új, szerető otthont.

A 2015-ben épült állatmenhely az elmúlt években több ezer kisállat kényelmes és korszerű elhelyezését biztosította. A telep 9.700 négyzetméteres területén több tágas kennel és ketrec került kialakításra.

A TierQuarTier Wien állatmenhely a magasból – Kép: .tierquartier.at

Az épület fűtését a szomszédos szeméttelepen keletkező hulladékhővel biztosítják. Nyáron ugyanebben a rendszerben talajvizet keringetnek, hogy így hűtsék az épületet és az állatok szállásait.

A bejárat….Kép: .tierquartier.at

A menhelyen kizárólag gazdátlan, elkóborolt állatoknak viselik gondját. De nem csak elkóborolt kutyákat és macskákat fogadnak be, hanem aranyhörcsögöket, tengerimalacokat,  törpenyuszikat sőt még egereket is.  A menhelyen szakemberek foglalkoznak az ide került állatokkal, így azok szükség esetén a legjobb orvosi ellátásban részesülnek. A befogadás során egy leírás is készül róluk, ahol feljegyzik az állat korát, nemét, fajtáját és színét. A leendő gazdik így a honlapon keresztül is tájékozódhatnak az örökbefogadásra váró állatokról, sőt még képeket is nézhetnek róluk. Az örökbefogadást egy erre kijelölt csapat intézi, akik a személyes konzultáció során felmérik és összekötik a megmentett kisállatokat az új gazdikkal.

Itt így fest a karantén:

A TierQuarTier nem csak állatokat fogad be, hanem tanfolyamokat is szervez. Havonta egyszer például náluk is el lehet végezni a gazdiképző tanfolyamot, amely minden bécsi kutyatartó számára kötelező.

Forrás: eurocommpr.at