Az élet nem áll meg, magyar szürkemarha született Debrecenben

0
618 megtekintés
Kép: zoodebrecen
Swing Szerelem Szulák
Bár a kialakult helyzetre való tekintettel látogatókat nem fogadnak, a cívisvárosi intézményben korántsem állt meg az élet, és ígéretükhöz híven rendszeresen be is számolnak a parkban történt fejleményekről.

Március 10-én egyik szürkemarha tehenük egészséges utódnak adott életet mintegy kilenc és fél hónap vemhességet követően. Az életerős és kíváncsi bikaborjú már születésétől fogva jó étvágynak örvend. Fajtanevükkel ellentétben a szürkemarha-borjak vöröses szőrzettel jönnek a világra, és néhány hónapos korukra váltanak jól ismert színükre. Az intézmény bízik benne, hogy az új lakót még ebben a pirók állapotában is megcsodálhatják a vendégek, tehát nem kell sokat várni az újranyitásig.

Kép: zoodebrecen

A Debreceni Állatkert egyik kiemelt célja az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, e tekintetben pedig különösen fontos számukra a magyar szürkemarha, amely összetéveszthetetlen küllemével és sok évszázados történetével az Alföld egyik legfőbb jellegzetessége, és ma is jelentős gazdasági és kulturális értéket képvisel.

Kép: zoodebrecen

Forrás: zoodebrecen