Az Annafürdői Vendégház nyerte az Év Turistaháza szavazást

0
506 megtekintés
Annafürdői Vendégház - Fotó: Gulyás Attila - Túristamagazin.hu
Swing Szerelem Szulák
A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. által működtetett Annafürdői Vendégház nyerte az Év Turistaháza szavazást – közölte az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda hétfőn.

A közlemény szerint az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ idén első alkalommal hirdette meg az „Év Turistaháza” pályázatát, amelyben a nagyközönség bevonásával keresték meg Magyarország kedvenc turistaházát.

Október 15-én lezárult a pályázat, és a beérkezett több tucat nevezés közül az Aktív Magyarország szakmai zsűrije választotta ki a tíz döntős turistaházat. Az elbírálásnál figyelembe vették többek között az építmény állapotát, környezetének rendezettségét, berendezését, illetve, hogy minél több turistaút vezessen oda. Előnynek számított, ha a helyszín a gyalogos megközelítés mellett kerékpárral is elérhető, illetve ha a közelben több látnivaló található.

Annafürdői Vendégház – Kép: Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztos Iroda

A kiválasztott tíz turistaházra, október 19-29. között az Aktív Magyarország Facebook oldalán lehetett szavazni, amelyben együttműködő médiapartnerként részt vett a Csodálatos Magyarország és a Csodálatos Balaton oldal is.

A TOP tíz turistaház között helyet kapott a Vízfő Turistaház, a Kistolmácsi Erdei Lak, a Som-hegyi Turistaház, a Kőhegyi Czibulka János Menedékház, a Kútbereki Turistaház Matracszállás és Nomád Táborhely, az Ágasvári Turistaház, a Rudolf-tanya,  az Annafürdői Vendégház, a Hubertlaki Kulcsosház, a Károly-lak Turistaház.

A közösségi oldalon több mint nyolcezer szavazat érkezett a tíz turistaházra, a legtöbb voksot (1924) az Annafürdői Vendégház kapta.

Annafürdői Vendégház – Kép: Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztos Iroda

Az Annafürdői Vendégház a Tolnai-hegyhát déli részén, erdei környezetben helyezkedik el. A vendégháznak otthont adó, közel 100 hektáros, természetszerű erdőgazdálkodási módszerrel kezelt parkerdőben horgászati lehetőség, biciklikölcsönzés, vadaspark, tanösvények, szabadtéri kemence, grillező- és tűzrakóhely, kilátó, lombkoronaösvény, erdei pihenők, erdei kisvendéglő, interaktív játszva-oktató eszközök segítik a szabadidő hasznos eltöltését. Képzett túravezetőkkel természetismereti és kulturális túrákon lehet részt venni. Kerékpárosbarát hely, kézműves foglalkozásokat, lovas programokat, játékos vetélkedőket is tartanak turistacsoportok, gyerekes családok és egyéni látogatók számára egyaránt – olvasható a közleményben.

MTI