Az Állatkerti Alapítvány Esti sétáján jártunk

0
652 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Montskó Éva, az Alapítvány a Budapesti Állatkertért elnöke szerint azért érdemes este is ellátogatni az állatkertbe, mivel annak lakói közül sokan ilyenkor másként viselkednek, mint nappal, az Állatkert rendes nyitvatartási idejében.

Az esti sétán tapasztalt szakvezetők kalauzolják a látogatókat, s nem csak az állatokat mutatják meg: például az állatorvosi rendelőbe, vagy az állatkerti konyhába is betekintve a résztvevők megismerkedhetnek az Állatkert működésével, munkájával, kulisszatitkaival.

Az esti séták egyik sztárja kétségkívül Géza, a tapír, aki szívesen fogad egy kis simogatást, és aki csakúgy, mint az Állatkert többi lakója, várja a lelkes örökbefogadókat. A séta során mi is megkínálhattuk kedvenc csemegéjével, a banánnal,miközben gondozója, Békési Nándor minden érdekes információt átadott nekünk a tapírok világáról.

0173 0172

A Tanodúban lehetőségünk nyílt, hogy szó szerint testközelből találkozhassunk az állatkert sztárjaival. Pilmayer Mihály, az Állatok akcióban program keretein belül ismertetett minket az élőlények csodálatos, néhol pedig igencsak mulatságos világával. Találkoztunk Bendegúzzal, a görénnyel, Kartáccsal, a sárgafejű amazonpapagájjal, valamint ott volt még Juliet is, az ormányosmedve, akit Mihály már egészen kiskora óta nevel.

0171 0170 0169

Az est végén még látogatást tettünk a Pálmaházban is, ahol baba-lesen voltunk a lajháréknál, ugyanis néhány hónappal ezelőtt ők is utódot köszönthettek csapatukban. Búcsúzóul bekopogtunk még Bodó Judit demonstrátor kedvencéhez, a tatuhoz is, aki a rivaldafény ellenére békésen szundikált a program alatt.

0168 0167

A nevelőszülőség egy éven át tart, melyről oklevelet kapnak az örökbefogadók, valamint évente kétszer látogathatják a nevelőszülői fogadóórát, melynek keretében ingyenes állatkerti sétán is részt vehetnek, és érdeklődhetnek kedvencük hogylétéről.

Az Alapítvány honlapján keresztül akár már néhány kattintással is örökbe lehet fogadni a kiválasztott kedvenceket.

Fotók: Nádai Gábor / zoozoo.hu