Autó sodorta el az őzikét, túlélésének története a csodával egyenlő

0
461 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A Rex kutyaotthon alapítvány osztotta meg Facebook-oldalán a csodás híreket.

“A mai napon három szervezet együttműködésével az őzikénk végleges otthonába költözött! 🙂

Talán még emlékeztek rá, ő az, akit december 28-án éjszaka az Állatmentő Liga munkatársai mentettek meg, egy autó sodorta el. A Rex Alapítvány gondozásába került és sokan szurkoltatok neki, hogy életben maradjon.

0246

A jó hír az, hogy ez sikerült!!! A baleset következtében nem szenvedett komolyabb sérülést, törést, azonban szalagszakadást igen. Az orvosi vizsgálat, röntgen során kiderült, hogy a bal mellső lábán az egyik szalag elszakadt.

0247

Ez ugyan műtéttel talán helyrehozható lehetne, de vadon élő és igen stressz érzékeny állatról van szó, nem viseli jól az altatást, nehéz az utókezelése, így az a döntés született, hogy nem műtjük meg a lábát. Így biztosan életben marad, rehabilitálódik, viszont egész életében sánta marad. Így szabadon engedni természetesen nem lehet.

0250

Ekkor jött a képbe a harmadik szervezet, aki vállalta, hogy az őzikéről élete végéig gondoskodik. Az Állatmentő Liga munkatársai mentették, a Rex Alapítvány csapata megvizsgálta és gondozta az elmúlt 1 hétben, ma pedig a két szervezet közösen szállította őt a Szigethalmi Vadasparkban, ahol majd két őz suta társaságában éli mindennapjait. Igaz, hogy kissé bicebócán, de reméljük boldogan!!!

0249

Köszönjük minden közreműködő szervezetnek a segítséget!!!”

Forrás: Rex kutyaotthon alapítvány Facebook