Altatólövedéket kapott egy medve, többé nem ébredt fel

0
823 megtekintés
Fotó: Pixabay
Swing Szerelem Szulák
Elpusztult egy medve hétfő este Székelyvaján, miután altatólövedékkel meglőtték. A nagyvadat a marosvásárhelyi állatkertbe akarták szállítani, ezért próbálták elkábítani – írja a szekelyhon.ro

Hétfő este riasztották a Székelyvajaiakat és az ákosfalviakat, hogy medve járja a környéket. A lap úgy tudja, hogy a helyszínre kiszálltak a csendőrök, a rendőrök és a környezetőrség munkatársai is. Kiderült, hogy valóban az egyik udvarban volt egy nagy medve, de mire kiérkeztek a rendfenntartók, elhagyta a bekerített helyet, majd az utcán megpihent.

Mint írják, a szakemberek vizsgálata alapján a medve nagyon le volt gyengülve, ezért úgy döntöttek, hogy altatják és a marosvásárhelyi állatkertbe szállítják további vizsgálatokra. Az állatkert munkatársai be is lőtték az altatót, a medve ezek után felállt, majd elbotladozott a közelben lévő patak partjára, ahol elpusztult. A közelről elvégzett vizsgálat során kiderült, hogy a macinak több régi, elfertőződött sebe is volt. Az állategészségügyi igazgatóság szakemberei felboncolják, hogy megállapítsák, mi okozta a halálát.

Szegény medvékre rájár a rúd, a környékén az elmúlt időszakban több medve jelenlétét jelezték, a településen áthaladó E60-as jelzésű úton pedig több példányt el is ütöttek már – derült ki a lap tudósításából.