Állatstrand a Körösvölgyi Állatparkban

0
260 megtekintés
Kép forrása: Körösvölgyi Állatpark
Swing Szerelem Szulák

A Körösvölgyi Állatpark minden év nyarán hírt ad arról, hogyan viselik a hőséget az állatpark lakói. A kánikula idén is arra késztette nem csupán az embereket, hanem az állatokat is, hogy lehetőségeikhez mérten védekezzenek az időjárás szélsőségei ellen.

A legmelegebb órákban az alföldi tájak is elcsendesülnek, leggyakrabban pirkadatkor vagy szürkületkor mozognak, táplálkoznak legszívesebben az állatok. Napközben igyekeznek jó pár fokkal hűvösebb, árnyékos helyeket és a vizek közelségét keresni. -Írja oldalán az Állatpark

Az állatpark lakóinak is igyekeznek biztosítani a megfelelő hűsölési lehetőséget. Szerencsére a szarvasi Anna-liget több száz éves fái minden kifutóra, röpdére, állatházra megfelelő árnyékot vetnek. Nyári időszakban sűrűn feltöltésre kerülnek a gímszarvasok, a jávorszaravasok és a vaddisznók dagonyái, melyben hűsítő sárfürdőt vehetnek. A sár nem mellesleg az élősködők elől is kiválóan véd. Kurszán és Ajsa a két kifejlett farkas is mindig kapnak a fürdőzési lehetőségen. Igazi, önfeledt móka számukra a vízben való játék.

Körösvölgyi Állatpark

Más fajok igyekeznek a föld alá bújva átvészelni a legmelegebb órákat. A borzok, az aranysakálok kotorékuk hűvösébe húzódnak, az európai bölények pedig szívesen vesznek porfürdőt.

Az ivóvíz gyakori pótlása elengedhetetlen a hőségben. Ilyenkor az állatok nem csak sűrűbben isznak, hanem némelyikük szívesen bele is fekszik az itatóba. A holló, az uhu vagy az uráli bagoly például hatalmas strandolást tud rendezni.

Forrás: Körösvölgyi Állatpark

Képek Körösvölgyi Állatpark