Állatok pillangókkal – Mintha Disney világa megelevenedett volna

0
14 045 megtekintés
Kép: artmorozov.com
Swing Szerelem Szulák
Ezek képek tényleg olyanok, mintha a mesék elevenedtek volna meg, a pillangók sokasága a különféle állatokkal olyan valószerűtlennek látszik, mintha megrajzolta volna valaki.

De miért csinálják ezt ezek a törékeny kis állatok, ha oly nagy veszélyt jelent ez számukra? Az egyik tudományos válasz az, hogy pont a pillangók tömeges rajzásakor találkoznak össze más állatokkal és ezeket a pillanatokat rögzítik a képek. A másik válasz az, hogy a pillangók nem jutnak hozzá csak a virágokból az összes ásványi anyaghoz, amire szükségük van, így vonzzák őket azok az állatok, ahonnan pótolhatják a só szükségletet. Az Amazonas környékén például ezért isznak a pillék a krokodilok és teknősök könnyéből.

A pillangók mitológiája is nagyon érdekes. Számos kultúrában a lelket jelképezi. A pillangó szó ógörögül: pszükhé – ami azt jelenti: lélek. A pillangó törékeny, rebbenő, megfoghatatlan – ahogy a lélek maga.

A pillangó a lélek fejlődését, és a halálból kialakuló életet is jelképezi. A japánoknál ő a változékonyság szimbóluma, illetve a párban repkedő pillangók a szerelmi boldogság jelképei is. A kínaiak szerint hallhatatlanságot jelent. Számos néphit és hagyomány sajátja, mely szerint az elhunyt szerelmes pillangó képében tér vissza. Úgy tartják, ha a pillangó felbukkan az életedben, akkor a benned rejlő erőforrásra, és a fejlődésed következő, előtted álló fokára hívja fel a figyelmet.

A fejlődés és az átalakulás útjainak szimbóluma, mert képes a legkülönbözőbb módon megújulni, úgy hogy minden alkalommal egyedi tud lenni. A pillangó képes megörvendeztetni környezetét, és örömöt hozni az életünkbe illékony szépségével. Olyan, mint egy boldog fuvallat.

Forrás: BoredPandalelekpillango.hu