Közeleg az Állatkertek Éjszakája

0
8 088 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Idén hatodik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, ezúttal már tizenkét magyarországi helyszínen. Az eseményre augusztus 25-én, pénteken kerül sor budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és veresegyházi állat-bemutatóhelyek részvételével.

Az Állatkertek Éjszakáját 2012-ben rendezték meg először, akkor országszerte nyolc helyszínen várták színes programokkal az érdeklődőket. Az első alkalom sikerén felbuzdulva a következő évben további intézmények is csatlakoztak a kezdeményezéshez, és az öt éve megkezdett hagyomány természetesen 2017-ben is folytatódik: idén már tizenkét bemutatóhely kínál különleges programokat az Állatkertek Éjszakáján.

Augusztus utolsó péntekének estéje (amely az Állatkertek Éjszakájának immár hagyományos időpontja) idén augusztus 25-ére esik. Ezen az estén az ország tizenegy településén összesen tizenkét bemutatóhely várja esti, illetve éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal az érdeklődőket. A résztvevő intézmények a következők:

Budakeszin:  – Budakeszi Vadaspark
Budapesten: – Fővárosi Állat- és Növénykert és  Tropicarium (Campona)
Debrecenben: – Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje
Győrött: – Xantus János Állatkert
Jászberényben: – Jászberényi Állat- és Növénykert
Kecskeméten: – Kecskeméti Vadaskert
Miskolcon: – Miskolci Állatkert és Kultúrpark
Pécsett: – Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium
Poroszlón: – Tisza-tavi Ökocentrum
Szegeden: – Szegedi Vadaspark
Veresegyházán: – Veresegyházi Medveotthon

A legtöbb helyen az Állatkertek Éjszakája programjai jellemzően este 7-től éjfélig tartanak majd, a belépés este 11 óráig lehetséges. A résztvevő intézményekbe erre az alkalomra külön belépti jegyet lehet majd váltani, míg a főváros térségében működő bemutatóhelyek mind a három helyszínre, a Budakeszi Vadasparkba, a Fővárosi Állat- és Növénykertbe és a Tropicariumba egyaránt érvényes, kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

A részletes programokat az egyes állatkertek a későbbiekben a saját honlapjukon teszik közzé, illetve augusztus 10-én, Budapesten, a résztvevő intézmények egy közös sajtótájékoztatót is tartanak az Állatkertek Éjszakájával kapcsolatos további részletekről és a programkínálatról.