Állati kalandok – Bécs

0
614 megtekintés
A tenger háza - Bécs - Kép: wien.info
Swing Szerelem Szulák
Kevesen tudják, hogy párszáz kilométerre Budapesttől, Bécs közepén áll egy hatalmas torony, ami telis-tele van a tengerek különböző élőlényeivel…

Egy kellemes útibeszámoló Thomas tollából:

“Egy hétvégét Bécsben töltöttük és bár egy koncert miatt érkeztünk, a többnapos hétvégének köszönhetően volt egy teljes szabadnapunk. Szerencsések vagyunk, hogy rengeteg alkalommal jártunk már Ausztria fővárosában, minden kötelező épületet, múzeumot, bevásárló helyet és érdekességet megnéztünk, de most először jutott eszünkbe, hogy megnézzük a híres bécsi akváriumot, a Tengerek Házát (Haus de Meeres). Mi, budapestiek el vagyunk kényeztetve, hiszen Budapest bármelyik pontjáról maximum 50 perc alatt elérhető a fantasztikus cápás állatkert, a Tropicárium, ami kicsiknek, nagyoknak egyaránt nagy élmény. Mi is megnéztük már többször, ezért nem foglalkoztunk eddig a „sógorok” akváriumával. Most már tudjuk, hogy érdemes ellátogatni!

Haus des Meeres – A tenger háza – Bécs – Kép: wikimedia.org

A Tengerek Háza a Mariahilf negyedben, az Esterhay Parkban fekszik. Messziről észrevehető a 11 emelet magas, óriási betontorony. Autóval a közeli parkolóházban (a Mariahilfer Strasse túloldalán van több is) érdemes leparkolni, sokkal egyszerűbb, mint az utcán megállni és kártyával is lehet fizetni a kihajtás előtt az automatánál.

Gyors jegyvásárlást követően jutunk be az épületbe. Hétvégén 11 óra tájban érkeztünk, de így sem volt bántó a tömeg. (A belépő 18,5 Euro / felnőtt, gyerekeknek 8,4 és 5,6 életkortól függően).

Az Atlanti alagút – Kép: haus-des-meeres.at

A fölszinttől egészen a 11. emeletig különféle akváriumokban, terráriumokban és a bennük élő állatokban gyönyörködhetünk. Kb. félúton található egy kávézó, a bátrabbaknak pedig a 11. emeleten egy kilátó és egy egyszerű étterem. Mi elég aktív életet élünk, ezért nem volt gond lentről felfelé megmászni a függőleges állatkertet, akik kevésbé sportosak, azoknak inkább azt ajánlom, hogy lifttel menjenek fel a 10. emeletig és lefelé haladva gyönyörködjenek.

A legalsó szinten a bejárat és a kassza van, érdemes felnézni a plafonra és ha szerencsénk van a krokodil éppen a fejünk felett lévő medence alján henyél, ez meghökkentő látvány.

Kép: Thomas

Egy emelettel feljebb már a színes korallokban gyönyörködhetünk. A negyedik emeleten a nagy cápaakvárium kapott helyet, egy emelettel feljebb pedig a mélytengeri akvárium.

Kép: Thomas
Kép: Thomas
Kép: Thomas

A hatodikon már az óriás szalamandra néz vissza ránk, a következő két emelet a hüllőké. Legfelül pedig a csodálatos Bécs fölötti panoráma.

Kép: Thomas
Kép: Thomas
Kép: Thomas
Kép: Thomas

A mi kedvencük az óriásteknős volt – persze szerettük a cápákat és a különböző hüllőket is. Az épületen belüli nyitott részen szabadon szaladgálnak különböző majmok és szállnak mindenféle egzotikus madarak. Érdemes az akváriumoknál is leülni a kialakított pihenőkre és lelazulni kicsit a halak úszását figyelve. A teljes program körülbelül három órát vett igénybe, a túra végén jól esett a 11. emeleten a pohár „frissítő”.”

Szerző: Thomas