Albinó elefántlányt mentettek ki vadorzók csapdájából Dél-Afrikában

0
473 megtekintés
Khanyisa már lelkesen cumizik - Kép: HERD - Hoedspruit Elephant Rehabilitation and Development
Swing Szerelem Szulák
Kékszemű, helyenként rózsaszínes bőrű albínó elefántot mentettek meg egy vadorzó csapdájából állatvédők Dél-Afrikában. Az öt hónapos elefántlányt a Krüger Nemzeti Parktól délnyugatra lévő egyik rezervátum területén találták meg január 6-án, súlyos sérülésekkel vitték a Hoedspruitben lévő elefántrehabilitációs központba (HERD). Azt nem tudni, hogy mennyi időn át próbálhatta kiszabadítani magát a fojtóhurokból, mire felfedezték az állatvédők. 

A Herd dolgozói a Khanyisa nevet adták neki, amely lefordítva fényt jelent. A Krüger Nemzeti Parktól délnyugatra lévő egyik rezervátum területén találták meg a 124 kilogrammos állatot. Azóta nagyjából 20 kilogrammot hízott.

„Most már csaknem egy hónapja van nálunk, nagy javulást mutat” – mondta el Sue Howells, a Herd szóvivője. A kiselefánt a vártnál jobban reagál a környezetére, sebei fokozatosan gyógyulnak.

Khanyisa egy tündér – Kép: HERD – Hoedspruit Elephant Rehabilitation and Development

Miután teljesen felépült, a szervezet Kapama állatparkjában fogják elhelyezni. Itt él egy Zimbabwéból származó elefántcsorda, mely már korábban is befogadott fiatal egyedeket.

MTI