Agyar nélkül is gyilkolják az elefántokat

0
2 678 megtekintés
Ázsiai elefántok - Kép: WWF - wwf.org.au
Swing Szerelem Szulák
Az ázsiai elefántok populációja 90 százalékkal csökkent az elmúlt évszázadban, és most már agyar nélkül is elpusztítják őket az orvvadászok, Kínában ugyanis egyre népszerűbbek az állat bőréből készült termékek – írja az MTI.

A porrá zúzott bőr a kínai hagyományos orvoslás egyik alapanyaga, gyomorproblémák és bőrfertőzések kezelésére használják.

Ezek a termékek még nagyobb veszélyt jelentenek az ázsiai elefántokra, mint a tiltólistás elefántcsont, mert minden elefántra veszélyt jelent, azok nemétől és korától függetlenül.

Találtak már olyan tetemeket, amelyekről csíkokban hasították le a bőrt, de néhány állatot teljesen megnyúznak.

Ázsiai elefántok – Kép: ddmcdn.com

Az Elephant Family nevű csoport szerint Mianmarban a legsúlyosabb a helyzet, ahol az elmúlt négy évben egyre nagyobb méreteket öltött az ázsiai elefántok bőrének illegális kereskedelme.

A szervezet hangsúlyozta, hogy ha a probléma tovább súlyosbodik, akkor az állatok a természetes élőhelyeik felén kipusztulhatnak.

Nyolc évvel ezelőtt négy elefánttetemet találtak a hatóságok a mianmari vadonban, míg három évvel később már 26-ot, 2016-ban pedig 61-et. Mianmarban legalább kétezer elefánt él vadon és több mint hatezer fogságban.