A polip megköszöni, hogy megmentették – Szívmelengető videó

0
16 560 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Pei Yan Heng egyedül sétálgatott a Cyrene-zátonyon, Szingapúrban, amikor egy szokatlan csomóra lett figyelmes a homokban. Közelebbről is megnézve rájött, hogy a furcsa kis kupac, egy bajba jutott kis polip.

A kis polipnak teljesen eltömte a légzőszervét a homok és a parti törmelék. A férfi gyorsan reagált, egy kis műanyag edénybe emelte az állatot és a dagály vonalához vitte, ahol nagyon óvatosan vízbe rakta.

A felvételen látszik, ahogy a kis polip pihenve és újra levegőhöz jutva gyűjti az energiát. Fantasztikus, ahogy megváltozik a színe, szinte visszatér belé az élet. Miután erőt gyűjt, odaúszik a férfi lábához és ráteszi az egyik karját a cipőjére, mintha azt mondaná: “köszönöm”, majd elúszik a nyílt víz felé.

Hatalmas szerencse, hogy a férfi észrevette a bajbajutottat a parton, hisz a polip a világ legjobb álcázóképességével rendelkező állat. Színével tökéletesen tudja utánozni a környezet színeit, de ha ez nem lenne elég, különleges izomösszehúzódásokkal még bőrfelületét is pontosan olyanná tudja változtatni, mint a környezet egyenetlenségei.

A férfi, a mi szerencsékre pedig az egészet rögzítette a telefonjával, nézd meg a hihetetlen felvételt: