A névválasztós szavazás lezárult, extra cuki nevet kapott az adventi lajhárbébi

0
963 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Kuglóf lett a december 2-án született adventi lajhárbébi neve: a három választható név közül erre érkezett a legtöbb szavazat az Állatkertünk által egy héttel ezelőtt meghirdetett voksoláson. Összesen több mint hétezren szavaztak.

Megvan az eredménye annak a szavazásnak, amelyet a december 2-án született adventi lajhárbébi nevének kiválasztásához hirdetett meg a Fővárosi Állatkert. Az előzsűrizés során három név került kiválasztásra: Gizmó, Gombóc és Kuglóf. Ezeket a neveket bocsátották szavazásra egy héttel ezelőtt. A szavazás lezárásáig több mint hétezer voks érkezett, a nyertes név pedig – a szavazatok több mint 45 százalékával a Kuglóf lett.

A süteményekkel és hasonló finomságokkal kapcsolatos nevek az Állatkertben született vendégízületesek (a hangyászok, a lajhárok és az övesállatok, azaz tatuk tartoznak ebbe a csoportba) körében immár hagyományosnak számítanak, s a szavazás eredménye nyomán úgy látszik, ez a szokás a látogatók tetszését is elnyerte. Aki rendszeresen nyomon követi az Állatkert híreit, emlékezhet arra, hogy az első budapesti sörényes hangyász kölyök a Bejgli, a második pedig a Flódni nevet kapta. Az első itt született matakót pedig Briósnak névre hallgat.

A szavazás eredménye alapján tehát Kuglófnak elnevezett lajhárbébiről egyébként az elmúlt napokban az is kiderült, hogy minden valószínűség szerint kisfiú. Bár még most is állandóan Lilire, az anyukájára csimpaszkodva tölti napjait, egy kis szerencsével már a közönség is jól láthatja. Különösen akkor, hogy a felnőtt lajhárok délelőtt 10 óra körül enni kapnak, ekkor ugyanis az anya is jól látható helyen szokott tartózkodni.

Forrás: FővárosiÁllatkert