A nap képe: A tél kergeti a tavaszt

0
32 693 megtekintés
Fogócska - A tél kergeti a tavaszt - Fotó: Fülöp Bálint - Fülöp Bálint Photography
Swing Szerelem Szulák
Fehér színű állatot látni kicsit mindig mitikus élmény, főleg akkor, ha természetes környezetében figyelhetjük meg. Egy magyar fotós is büszkélkedhet ezzel az élménnyel. Talán többen emlékeznek Fülöp Bálint természetfotós, február vége óta az interneten keringő képére a gyönyörű fehér őzbakról. 

A Németországban élő fotósnak egy ismerőse jelezte, hogy a lakhelyétől csupán 5 kilométerre él egy fehér bak. Még aznap, pár órás keresést követően elkészült az azóta híressé vált kép a különleges őzről.

A február végi kép a fehér bakról, Németország, Lipcsétől 50 kilométerre – Kép: Fülöp Bálint – Fülöp Bálint Photography

Bálint, megkeresésünkre elmesélte, hogy azóta többször volt kint, de kiemelkedő képet nem sikerült készítenie róla, egészen mostanáig. Március 19-én reggel teljesen váratlanul találkoztak újra össze, ekkor születettet a mostani időjárás metaforájaként is értelmezhető varázslatos kép.

A hétvégén ismét leesett 10-15 cm hó, újra felcsillant a remény hogy havas fotót tudjak csinálni a fehér bakról… Ma reggel is kint ért a napkelte. A fehér bakot nem láttam sehol, gondoltam rá cserkelek másik 3 őzre. Már viszonylag közel kerültem hozzájuk mikor egyszer csak a semmiből elő ugrott egy már letisztított bak, nyomában a fehér. Őrületes tempóban tartottak felém, a végén már csak 10 méterre futottak el mellettem…

Fogócska – A tél kergeti a tavaszt – Fotó: Fülöp Bálint – Fülöp Bálint Photography

Természetesen nem ez az egyetlen kép, ami aznap készült – Bálint rejteget még ezt azt a tarsolyában – de a képek többsége egyenlőre nem publikus. Ízelítőnek megosztott velünk még egyet, a napfelkeltében vágtázó fehér bakról, kíváncsian várjuk a folytatást.

A napkeltében vágtázó fehér bak – Fotó: Fülöp Bálint – Fülöp Bálint Photography

Ha te sem szeretnél lemaradni róla, Fülöp Bálint munkásságát IDE KATTINTVA tudod követni.