A medvék után, Phil a mormota is megjósolta, hogy meddig tart még a tél-videó

0
901 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Idén is megjósolta Phil, a mormota, hogy mennyi ideig tart még a tél az Egyesült Államokban, ahol a magyar hagyományokhoz hasonlóan egy állat vicces jövendölésére figyelnek ezen a napon az emberek.
A különbség csupán annyi, hogy míg nálunk a medvékre, a tengerentúlon egy Phil nevű mormota jövendöli meg a tavasz kezdetét.

 

A Mormota Klub elnöke a keddi napon előcsalogatta Phil mormotát odújából, aki belesúgja a fülébe előrejelzéseit. Phil mormota az idén is megjósolta, hogy mikor jön a tavasz. Miután előcsalogatták odújából két tekercset helyeztek elé. Az egyik a korai tavasz közeledtét, míg a másik a hideg tél maradását rejtette, a mormota pedig a két tekercs közül választott.

Phil mormota jóslatai szerint még hat hétig hideg, zord télre számíthatunk idén.

A klub adatai szerint Phil és elődei 99 hosszú telet és 15 korai tavaszt jósoltak, s ezek 39 százalékban bizonyultak hitelesnek. Phil mormota jóslatai nem a legmegbízhatóbbak, ugyanakkor óriási hagyománya van a napnak. Hatalmas tömeg gyűlik össze Punxsutawney-ban, hogy végignézzék, ahogyan Phil előbújik odújából és megsúgja, hogy látta-e az árnyékát.

Hazánkban leginkább az Idétlen időkig című, Bill Murray és Andie McDowall főszereplésével készült vígjátékból lehet ismerős Phil és a mormota nap.

hirado.hu

Kiemelt kép: ccn