A legkisebb kutyafajták a világból

0
5 264 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A kutyaimádók szemében az összes kutya egytől egyig mind-mind imádnivaló. Vannak azonban olyan kutyafajták akik méretüket tekintve igencsak aprócskák, de a rajongótáboruk annál nagyobb. Lássuk hát a világ öt legkisebb kutyafajtáját. 

1-Törpespicc

A törpespicc a spicc fajtacsoport legkisebb tagja, törékeny alkata és csodás bundája miatt mutatós ölebként tartják számon. Fajtája a Balti-tenger melléki német tartományban, Pomerániában alakult ki, innen ered elnevezése is. Termetéből adódóan nem is gondolnánk, de kifejezetten alkalmas kutyás sportokra, hiszen nagyon gyorsan tanul. Természete igazán hálás és ragaszkodó, de imád a figyelem középpontjában lenni.

2-Csivava

A csivava a világ egyik legkisebb kutyafajtája, bár történetéről keveset tudunk, feltehetően Mexikóból származik, források szerint az aztékok őrzőkutyaként alkalmazták. Ez nem is csoda, hiszen nagy, elálló füleivel a legapróbb neszeket is meghallja. Első ránézésre törékeny, visszahúzódó ebeknek tűnnek, valójában igen harciasak tudnak lenni, gyorsak és játékosak, így nem véletlenül lettek népszerűek.

3- Yorkshire Terrier

Az egyik legkisebb méretű és igen népszerű terrier gyakran szerepel kiállításokon, a fajtát az észak-angliai Yorkshire-ben tenyésztették ki a 19. században. Ez a fajta se embertől, se kutyától nem fél, megmaradt ugyanis régi vadászösztöne. Ragaszkodik gazdájához, vakmerő házőrző, hiába kicsi, erős is. Mérete ellenére élettartama kifejezetten hosszú, akár 16 évig is elélhetnek.

4-Máltai selyemkutya

Sokan úgy gondolják,hogy a máltai selyemkutya eredetileg Málta szigetéről származik, sokkal valószínűbb azonban, hogy ez a fajta valójában Ázsiában volt honos, hiszen létezésére utaló ókori leleteket már az i.e. 5000-2000 évekből találtak. A legkellemesebb modorú ebnek tartják a kis termetű kutya között és ugyanolyan kedves és játékos mint amilyen életerős is, hiába apró termete, temperamentuma egyedülállóvá teszi.

5-Papillon

Ennek a fajtának a kialakulása nagyjából az 1600-as évekre tehető,  a papillon szó franciául pillangót jelent, ami szárnyszerű fülei miatt ragadt rá. Társaságkedvelő, extrovertált természete,  és fesztelen barátkozó jelleme tette kedvenc társsá az elmúlt évszázadokban. Igazi nagyvilági kutyus, aki remekül ráérez gazdája hangulatára, hihetetlenül könnyen alkalmazkodik környezete változásaihoz.