A látogatók előtt sebeztek halálra medvék egy dolgozót egy sanghaji vadasparkban

0
731 megtekintés
Képünk illusztráció - Kép: GETTY IMAGES
Swing Szerelem Szulák
Medvék sebeztek halálra egy dolgozót egy sanghaji vadasparkban a látogatók szeme láttára – számolt be róla a BBC hírportálja hétfőn. A baleset szombaton történt a park “ragadozóterületén”.

Portálján a vadaspark közölte, hogy “rendkívül megrázta” őket a tragédia, valamint elnézést kértek a turistáktól a “kellemetlenség miatt”. A balesetet jelenleg is vizsgálják, a biztonságon javítanak és a történtek után “igyekeznek a lehető legjobban helytállni”.
A ragadozóterületet lezárták, a jegyek árát visszatérítették és jelenleg is “a biztonsági intézkedések szigorításán dolgoznak”.

A történtekről a kínai Weibo közösségi portálon jelent meg egy videó, ami gyorsan elterjedt a közösségi oldalon, sokan kikeltek a vadasparkok ellen. Sokan úgy érveltek, hogy a medvék csak vadállat módjára viselkedtek, és a baleseteket csak a parkok bezárásával lehetne megelőzni. Mások a sanghaji vadaspark biztonsági rendszerét szidták, vagy kifejezték együttérzésüket a szemtanúk felé, akiket minden bizonnyal “mélyen megrázott” a baleset látványa.

Ritkán fordul elő, hogy vadállatok marnak halálra állatkerti dolgozót Kínában. 2017-ben egy autós szafariparkban medve harapott egy látogatóba, aki nem törődött a park szabályaival, és lehúzta az autója ablakát.

MTI