A kutyák több mint 80%-a szenved fogproblémától – most ingyenes segítséget kaphatnak a gazdik

0
188 megtekintés
Kép: shutterstock
Swing Szerelem Szulák
Miközben a három évnél idősebb kutyák közül ötből négynél jelentkeznek fogproblémák, a gazdák 90%-a mégis úgy gondolja, hogy a kutyája teljesen egészséges. Erre a problémára és a kutyák szájápolásának fontosságára hívja fel a figyelmet most több mint 250 magyar állatorvos, akik a Fogápolási Hónap keretében ingyenes fogorvosi ellenőrzést biztosítanak az általános konzultációra vitt kutyáknak. A kampány, amelyet a Pedigree Dentastix indított, szeptember 15-ig tart, és célja, hogy kutyák százainak segítsen, és bemutassa a kutyatulajdonosoknak, hogyan gondoskodhatnak négylábú barátaik fogazatának egészségéről.

A legtöbb kutyatulajdonos valószínűleg nem emlékszik, mikor ellenőrizte utoljára a kutyája fogazatát, vagy mikor járt vele fogápolási konzultáción. Azok, akik mégis emlékeznek, abba a 10%-os kisebbségbe tartoznak, akik tudják, hogy a fogápolás hiánya milyen egészségügyi kockázatokkal jár a kutyákra nézve. A kutyák fogazata hasonló funkciót lát el, mint az emberek keze: nem csak az evéshez van rá szükségük, akkor is a fogaikat használják, amikor játszanak, rágcsálnak, vagy amikor egy tárgyat akarnak megfogni. Éppen ezért szájuk, fogazatuk és ínyük egészsége elengedhetetlen általános jóllétükhöz. Viszont akárcsak az emberek, a kutyák is szenvedhetnek különböző fogbetegségektől, amelyek, ha nem kezelik őket megfelelően, súlyos komplikációkhoz vezethetnek. Jó hír, hogy

néhány egyszerű lépéssel és a Fogápolási Hónap során elérhető díjmentes fogászati konzultáció segítségével most könnyedén gondoskodhatunk a kutyánk fogainak egészségéről.

Számos jele lehet annak, hogy egy kutya fogproblémával küzd. Sok kutyatulajdonos úgy gondolja, hogy a fáradtság és nehézkes mozgás, lassúság a korral jár és az öregedés jele a kutyáknál. Valójában viszont ez gyakran visszavezethető ínygyulladásra. Ezt igazolja az is, ha úgy látjuk, hogy fogorvosi ellátás után a kutyánk élénkebb, játékosabb lesz.

Állatorvost abban az esetben szükséges felkeresni, ha úgy látjuk, a kutyánk a szokásosnál fáradtabb, étvágytalan, érzékeny a tapintásra a feje vagy a szája környékén és kellemetlen a lehelete.

A Fogápolási Hónap során a résztvevő állatorvosok országszerte díjmentes szájápolási konzultációt nyújtanak minden kutyának, akit általános konzultációra visznek ebben az időszakban. Emellett hasznos tanácsokkal is ellátják a gazdikat arról, hogyan gondoskodjanak kutyáik fogazatának egészségéről már a kölyökkortól kezdve. Az állatorvosok részletesen bemutatják a fogmosás lépéseit, és segítséget nyújtanak abban, milyen fogápolási eszközöket érdemes használni ahhoz, hogy a kutyák hosszú ideig egészségesek maradjanak. A fogápolási kampány szervezője a Pedigree Dentastix, amely a globális kisállateledel-, élelmiszer- és édességgyártó, a Mars része. Célja, hogy a kutyatulajdonosok edukálása mellett a felelős állattartásra is felhívja a figyelmet. A vállalat így járul hozzá globális célkitűzéséhez, ami nem más, mint egy jobb világ biztosítása a kisállatok számára – egy olyan világé, amelyben egészségesen, boldogan élhetnek, és mindenhol szívesen látják őket.

További információ és a résztvevő állatorvosok listája: www.torodjafogaival.hu


A MARS KÖZÉP-EURÓPÁBAN

A Mars 1992-ben lépett be a magyar piacra, 2016 óta pedig a Mars Multisales Central Europe tagjaként működik, amely a magyar, a cseh, a szlovák és a román piacot foglalja magában. A szervezet 540 Munkatárssal, három kategóriában működik: édesség (csokoládé, rágógumi és egyéb édesség), élelmiszer (rizs és szószok), valamint állateledel. A Mars emellett a szegmenseinek két legnagyobb üzemét működteti a régióban: a száraz állateledelt és jutalomfalatokat gyártó csongrád-bokrosi üzem mellett a csehországi Poříčí nad Sázavou-ban működik a Mars édességgyártó létesítménye, valamint édességfejlesztő központja.

A MARS VÁLLALATRÓL

A Mars egy családi vállalkozás, melynek több mint egy évszázados tapasztalata van különböző termékek előállításában, a vásárlók és házi kedvenceik számára egyaránt. A csaknem 35 milliárd dolláros tőkével rendelkező, globális vállalat olyan világszerte ismert és kedvelt termékeket gyárt, mint az M&M’s®, a SNICKERS®, a TWIX®, a MILKY WAY®, a DOVE®, a PEDIGREE®, a ROYAL CANIN®, a WHISKAS®, az EXTRA®, az ORBIT®, a 5™, a SKITTLES®, az UNCLE BEN’S®, a MARS DRINKS és a COCOAVIA®. Ezen kívül a Mars állategészségügyi szolgáltatásokat is nyújt, ilyenek például a BANFIELD® állatkórházak, a Blue Pearl®, VCA® és a Pet Partners™.  A virginiai McLeanben található központ mellett a vállalat több mint 80 országban van jelen. A Mars Öt Alapelve – Minőség, Felelősség, Kölcsönösség, Hatékonyság és Szabadság – több mint 100 000 munkatársat inspirál mindennap az értékteremtésre és a növekedésre, amelyre igazán büszkék lehetnek.

További információ: www.mars.hu Facebookon, Twitteren, LinkedInen, Instagramon és YouTube-on.