A kutyák legnagyobb ellensége télen: a felsózott járdák – Így védekezhetsz ellene!

0
876 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A mi lábunkat egy vastag, meleg cipellő védi a mínuszokban, ám kis kedvenceink “mezítláb” közlekednek a legzordabb időjárás közepette is. A só, a homok és az élesebb jégdarabok könnyen a kutyák lábujjai közé ékelődhetnek, ez nemcsak kényelmetlen, bosszantó, sőt, akár fájdalmas érzés az ebeknek, de komoly következményei is lehetnek, ha a sebek elfertőződnek.

Kutyacipő

Sok gazdi ellenzi és viccesnek tartja, valójában azonban hasznos kis találmány, főleg ha a kedvencünk egészsége lebeg a szemünk előtt. A keményre fagyott, sózott járdák ellen remekül védekezhetünk egy minőségi, megfelelő méretű cipőcskével. Nem lesz egyszerű menet megszerettetni a kutyával, de érdemes próbálkozni, mert ennél egyszerűbb módja nincs a mancsok védelmének.

0132

Mancsápoló krém

Sok kutyus nem tudja magán elviselni a kifejezetten számukra készített cipellőket, ekkor jöhet szóba a következő trükk. Séta előtt egy jól megválasztott mancsápoló krém védőréteget képez a kutya lábán, ami megóvja a mancsot a só káros hatásaitól. Jó alternatíva lehet a tőgykrém, a szarvasfaggyú és a vazelin is, de inkább egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett krémet ajánlunk, ami hosszútávon védőréteggel látja el és hidratálja is kis kedvencünk mancsait.

Séta után

A legegyszerűbben úgy távolíthatjuk el a lábujjak közé szorult sót és homokot, ha minden egyes séta után alaposan megmossuk a kutyus lábait. A törölgetés ilyenkor nem hatásos, langyos vízzel szabaduljunk meg az apró sókristályoktól, ellenkező esetben a talppárnák kiszáradnak, berepedeznek, ami rendkívül fájdalmas. Ellenőrizzük rendszeresen a mancsokat, hiszen csak egy kis odafigyelésbe kerül kutyusunk egészségének megtartása.