A kislány, aki nem tudta kimondani, hogy ’szeretlek’

0
4 016 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Shocks-ot, a szamarat Írországban, egy mezőn találták az állatmentők egy fához szorosan kikötözve. A nyakát sebek borították, amikre a tulajdonosa fehérítőt öntött, úgy gondolván, hogy az segít neki.

De ekkor Scocks életében új fejezet kezdődött, amiben nem csak megkapta a neki szükséges segítséget, hanem hamar kiderült, hogy ő is tud segíteni másokon. Új, szerető otthona, az angliai The Donkey Sanctuary lett, ahol sok olyan állatott gondoznak, akiket a felelőtlen és hanyag tulajdonosoktól mentettek meg, majd terápiás szamarakká képeznek.

Itt találkozott 2013-ban Amber-rel, a két éves kislánnyal, aki nem beszél, ugyanis nincs hangja. Amber és ikertestvére idő előtt érkeztek, születésükkor a kislány nem lélegzett, így azonnal életmentő műtétre volt szüksége. Az orvosok légcsőmetszést végeztek rajta, egy csövet vezettek be a torkába, hogy tudjon levegőt venni. Ezzel megmentették a kislány életét, de ugyanakkor némává is tették. Ezen kívűl, Amber-nek CP-je van, ami egy olyan rendellenesség, ami befolyásolja az izomfejlődést, a mozgást és a motoros készségeket. A család egy barátja ajánlotta nekik a terápiát, ami elősegítheti Amber fejlődését.

Mikor Amber és Schoks először találkoztak, pillanatok alatt létrejött közöttük a kapcsolat. A kislány volt a szamár első páciense. Schoks ösztönzően hatott Amber-re, megtanult lovagolni, és a szamár segített neki, hogy az izmai is erősödjenek.

3 évesen, egy műtéttel helyreállították a kislány beszédkészségét, de nagyon sokat kellett gyakorolnia. Egy novemberi napon 2013-ban, a kislány, aki addig egy szót sem szolt még soha, kiment lovagolni Schoks-al ahogy szokott, majd amikor készült hazaindulni, odalépett a szamárhoz, búcsúzóul átölelte a nyakát és a fülébe suttogta: „Szeretlek, Shocky.”

Amber azóta már iskolába készül, de mindig meglátogatja a legjobb barátját. Sokakat megérintett kettőjük története, köztük Amber szüleit is, akiket annyira meghatott, amit Shocky tett a lányukért, hogy könyvet is írtak róla.