A floridai állatkertben jaguár támadt egy látogatóra, mert az felmászott a kerítésre és kigúnyolta őt

0
3 806 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Megsebesült egy férfi a floridai Jacksonville város állatkertjében, miután átugrott egy korláton, és egy jaguár kerítésén átnyúlva gúnyolódni kezdett a nagymacskával, aki ezek után rátámadt – jelentette a helyi sajtó. A férfit, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Az állatkert közlése szerint a férfi július 28-án, helyi idő szerint nagyjából délután fél ötkor mászott át a látogatókat a jaguárok kerítésétől távol tartó, fából készült biztonsági korláton, majd „azt az ostoba döntést hozta”, hogy ingerelni kezdte a 12 éves, Harry nevű jaguárt. A férfi még a kezét is átdugta a kerítésen, de a jaguár gyorsabb volt, mint gondolta, és rátámadt.

Ez nem egy bölcs vagy megfontolt döntés. Ha ilyet csinálsz, annak lehetnek bizonyos következményei. Szerencsés, hogy nem szenvedett súlyosabb sebesüléseket

– mondta el a Florida Times-Union című helyi lapnak az állatkert marketingigazgatója. Azt nem közölték, hogy a férfi pontosan milyen sérüléseket szenvedett.

Az állatkert közölte, hogy nem tesznek feljelentést a férfi ellen, és a jaguár sem számíthat semmilyen büntetésre. A marketingigazgató kijelentette:

Ez egy teljesen normális viselkedés egy vadállat részéről. Ilyenre számítunk egy vadállattól, és semmi sem fog történni vele.

Forrás: 24.hu

Kiemelt kép: www.clickorlando.com