A börtönt kockáztatta a férfi, hogy megmentse a fókakölyköt

0
7 085 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
A férfi, Dee Knapp, a saját földjén találta rá a kölyökre, 10 kilométerre az óceántól Tuatapere-ben, Southland város közelében Új-Zélandon.

Dee Knapp reggeli birka ellenőrző sétáján vett észre valami furcsát az állatok között, azt hitte sérült madár, amikor közelebb ment vette észre, hogy egy kis fóka az. A férfi a mai napig nem érti hogyan keveredhetett ilyen messzire az apróság az óceántól, még a legközelebbi folyó is 2 kilométerre van a földjétől.

A 45 éves férfi azonnal értesítette a hatóságokat, de ott azt a választ kapta, hogy ne nyúljon az állathoz, hagyja, hogy a természet megoldja a problémát. Knapp-et ez mélyen felháborította és szívtelennek nevezte a hatóságokat. Úgy döntött inkább megkockáztatja a börtönt és a 250 000 dolláros bírságot, semmint hogy otthagyja a kimerült állatot.

Az Új-Zéland tengeri emlősök védelméről szóló 1978-as törvény értelmében ugyanis bűncselekményt jelent a fókák zavarása, zaklatása, károsítása, vagy megölése. Bárki, aki így tesz, 250 000 dollárra vagy akár két évig terjedő szabadságvesztésre büntethető. Az ide vonatkozó tájékoztatás szerint legalább 20 méteres távolságot kell tartani a vad fókáktól, ezzel akadályozva, hogy kapcsolatba kerüljenek az emberrel.

Természetesen Knapp hazavitte és megetette friss hallal, a család azonnal beleszeretett a kölyökbe és elnevezték Lusealnak. Ezután a férfi még aznap kocsiba ült és visszavitte az óceánhoz a kicsit. A 8 hónap körüli apróság amint megérezte a vizet fellelkesült, felemelte a fejét, szimatolta a levegőt, hangicsált és azonnal ki akart menni. Mikor a férfi kiengedte, miközben elúszott felemelte az uszonyát, mintha megköszönte volna a segítséget és odavetette volna búcsúzóul, hogy később még találkozunk.

Forrás: dailymail