7 kutyafajta, aki hosszú életre számíthat

0
997 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

#1 Csivava

A csivava a világ egyik legkisebb kutyafajtája, de apró mérete ellenére általában sokáig, 12-20 évig is elél. A Mexikóból származó eb nagy füleinek köszönhetően a legkisebb neszre is felkapja a fejét, ezért kiváló jelzőkutya. Nem olyan törékeny, mint elsőre tűnik, sőt, kifejezetten harcias is tud lenni.

06

#2 Lagotto Romagnolo

A göndör szőrű, közepesnél valamivel kisebb termetű kutya is évekig hű társunk lehet, ugyanis akár 15-17 évig is elélhet. Az Olaszországból származó fajta tanulékony, éber és engedelmes. Jó természete és nyugodtsága miatt nem csak munkakutyaként, de a család szeretett házi kedvenceként is megállja a helyét.

013

#3 Tacskó

A német eredetű, rövid lábú vadászkutya remekül alkalmazkodik környezetéhez, bár rendkívül makacs és akaratos. Elengedhetetlen, hogy gazdája következetes legyen. Családban igyekszik mindig a középpontban lenni, értelmes, de sértődékeny kutya, a gyerekekkel azonban figyelmes és odaadó. Várható élettartama 14-17 év.

08

#4 Collie

A fajta összes kutyusa a család jó barátja, a törődést pedig hosszú élettel hálálja meg, 14-17 évig is elélhet. Ezek az intelligens munkakutyák igénylik a foglalkozást, hatalmas mozgásigényük van. A gazdinak mindig meg akarnak felelni, ezért nagyon engedelmesek, bár néha előbújik belőlük dominanciára való hajlamuk.

012

#5 West Highland White terrier

A skót felvidékről származó magabiztos és bátor ebek várható élettartama 12-16 év. Csintalan megjelenése pontosan megmutatja, milyen is a természete: vidám, játékos és barátságos, ugyanakkor mindenféle rosszaságban is benne van. A gazdi és a család jó barátja lehet, de nem szorul rá, hogy egész nap babusgatva legyen.

09

#6 Pomerániai törpespicc

Ezek a vidám, mozgékony és energikus kutyák meglehetősen intelligensek is, gazdájukhoz rendkívül hűségesek és tanulékonyak is. Kicsiny termetük ellenére általában magabiztosak, néha túlságosan is. Naponta néhány rövid sétával is elégedettek, a nyugalmat és a csendet szeretik. 12-16 évig is élhetnek.

011

#7 Yorkshire terrier

A legkisebb terrierekhez tartozó ebek is akár 13-17 évig élhetnek. Jelzőkutyaként kiváló, és mindenhol jól érzi magát, ha a gazdi a közelben van. Ragaszkodik a családtagjaihoz, semmitől sem fél. Vakmerő, de játékos, a gyerekekkel is megtalálja a közös hangot, a macskákat azonban nem kedveli túlzottan.

010

További hasznos írásaink a témában:

A 8 leghűségesebb kutyafajta
6 kutyafajta kezdő gazdiknak
6 kutyafajta, aki jobban kedveli az embereket, mint fajtársait

Forrás: iheartdogs.com
Leadfotó: dogapedia.org