7 kisebb termetű kutyafajta gyerekes családoknak

0
3 351 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

#1 Beagle

A beagle az egyik legjobb választás, ha gyerkőcök mellé keresünk társat. Ragaszkodó, engedelmes és nagyon okos kutyák, akik odaadóan bánnak a család legkisebb tagjaival is. Türelmesen kezeli azokat a gyerekeket is, akik szeretik bosszantani az állatokat, hiszen legendásan szelíd fajtáról beszélünk. Mérete, jelleme és ellenálló képessége miatt akár lakásban is tartható, de a kiadós sétákat semmiképp se vonjuk meg tőle.

0108

#2 Angol cocker spániel

Ez a csendes, jóindulatú eb vadászkutya ellenére is könnyen beilleszkedik a családba, még akkor is, ha városban tartják. Vidám, pajkos természetű, imádja a gyerekeket, társaságukban még inkább felszabadult. Akkor a legboldogabb, ha szeretett családja közelében lehet, szinte mindig csóválja a farkát, emberszerető fajta, aki meghálálja a törődést és feltétlen hűséggel viszonozza azt.

0109

#3 Kis angol agár

Az olasz agár és más terrierek kereszteződéséből kialakult fajta kisebb termete ellenére erős, jó izomzatú kutya. Gyengéd és nyugodt természetű, de egy kiadós fogócskának sosem tud ellenállni. Más állatokkal és gyerekekkel is jól kijön, felelősségteljes, szerető eb. Oroszlánszívű, de kedves társ, aki nagyon igényli a gazdi közelségét.

0110

#4 Francia bulldog

Ez a közismert kutyafajta ragaszkodó természetű, gazdája és családja a mindene, ezért kifejezetten szereti a gyerekek közelségét is. Kedves, gyengéd és szeret hízelegni, a lustálkodás sem áll távol tőle, ennek ellenére igen pajkos, játékos természetű. Egy rövid séta is jó kedvre deríti, jól tartható városban is, idősek és kicsi gyerekek mellett is.

0111

#5 Amerikai eszkimó kutya

A német spiccből kialakított fajta valójában Angliából származik, kis mérete, és rendkívül szép külseje miatt lett kedvenc. Ragaszkodik otthonához, családjához, de egy gazdit választ magának, akihez rendkívül engedelmes. Természetesen a gyerekeknek is remek társa lehet, hiszen nem áll tőle távol a játékosság se, de mindig odafigyel, hogy óvatosan bánjon a kisebbekkel.

0112

#6 Cavalier King Charles spániel

Anglia egyik legrégibb fajtája rendkívül népszerű a családok körében, igazi kis öleb. Nagyon igényli a babusgatást, ezért bárkit megszeret, aki szeretettel közeledik felé. Nagyon illedelmes, intelligens és szófogadó, bármit megtesz, hogy a gazdája kedvében járjon. Gyerekekkel nagyon jól kijön, könnyen idomítható és feltétlenül kedves. Más állatokkal is megtalálja a közös nevezőt, ritkán vannak viselkedésbeli gondjai.

0113

#7 Boston terrier

Bátor, fáradhatatlan, okos, és imádni való. A beceneve nem véletlenül lett frakkos úriember, nem csak a külseje emlékeztet rá, de jelleme is igencsak úrinak mondható. Bármikor vevő egy kis dédelgetésre. Szívesen és könnyen barátkozik emberekkel, állatokkal, de leginkább a gyerekek társaságát kedveli. Határozott karakter, de remek társ, akire számíthat az ember.

0114

Ha olvasgatnál még a témában, ajánljuk figyelmedbe a következő cikkeket:
7 nagytestű kutyafajta gyerekes családoknak
6 kutyafajta kezdő gazdiknak
6 kutyafajta, aki jobban kedveli az embereket, mint a fajtársait

Leadfotó: ru.dogwallpapers.net
Fotók: iheartdogs.com