7 érdekes tény a csivavákról, amiket eddig még nem tudtál

0
1 504 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

1. A világ legkisebb termetű kutyája. Általában 15-20 cm magasra nőnek, a súlyuk mindössze 1500 és 3000 gramm közötti. Könnyű őket felismerni arról, hogy akár egy kézitáskába is beleférnek.

2. Termetük ellenére vérmérsékletük igen élénk, törékeny alkatuk miatt gyakran visszahúzódó ebnek titulálják, valójában azonban igenis harcias, méreténél nagyobb állatokat is megugat, sőt, akár támad is.

3. Hosszú és rövid szőrváltozatban, fehértől az aranyon át a feketéig szinte minden színben előfordulhatnak.

4. A csivava kiváló társaság, életvidám, és végtelenül ragaszkodik gazdájához. Akit megszeret, azt sosem felejti el, azonban idegenekkel rendszerint bizalmatlan, kissé agresszív is. Ilyen esetben a gazdi társaságát keresi.

022

5. Igen értelmes kutya, gyorsan megtanulja a parancsokat, sőt élvezi is a tanulást, hiszen mindent megtesz, hogy örömet szerezzen gazdájának.

6. A csivavák nagyon sokáig élhetnek. A kutyák között ez a fajta igen hosszú élettartammal büszkélkedhet, gyakran 16 évet is megélhetnek, sőt, akár ennél többet is.

7. Származása vitatott, egyesek szerint Kínából érkezett Mexikóba, mások azt állítják, hogy az aztékok vagy a toltékok alakították ki a fajtát a spanyol hódítók kis termetű kutyáiból.

Ha tetszett a cikk, olvasd el ezeket is:

A világ 5 legkisebb kutyafajtája
7 kisebb termetű kutya gyerekes családoknak
6 kutyafajta kezdő gazdiknak

Forrás: allaboutdogs.net kutya-tar.hu
Leadfotó: 2puppies.com
Fotó: wall.alphacoders.com