6 meggyőző érv amellett, hogy idősödő kutyust fogadj örökbe

0
310 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

1. Élete végéig hálás lesz, amiért megmentetted

Az öreg kutyusokat gyakran észre sem veszik a menhelyeken, pedig ott várnak búslakodó szemekkel, hátha megesik rajtuk valakinek a szíve. Ők is ugyanúgy be tudnak illeszkedni egy új családba, mint fiatalabb társaik, ugyanúgy tudnak szeretni, és ők is életük végéig hálásak lesznek a második esélyért.

2. Könnyebb velük az élet

A fiatalabb ebek tele vannak energiával, sokszor elvárják, hogy a figyelem középpontjában legyenek, a idősek inkább a nyugalomra és a békére szavaznak. Nem kell nekik megtanítani, hogy a bútorok szétrágása rossz dolog, mindig vevők egy kis lustálkodásra, így ha ölelésekre vágysz rohangálás helyett, bátran fordulhatsz hozzájuk.

3. Remekül kijönnek a gyerekekkel és az idősekkel is

Türelmesek, kedvesek és odaadóak, így bátran tarthatod őket kisebb gyerkőc mellett is. Akár közös játékra is invitálhatod a kicsikkel, ugyanis nemcsak védelmezői de remek pajtásai is lesznek a gyerekeknek. Idős emberek mellé még jobb választás, hiszen a legjobb társak és barátok is egyben.

4. Attól még hogy idősebb, nem problémásabb

Sokak fejében él a tévhit, de ez nem minden esetben igaz. Az öregedő kutyusok már megtanulták a leckét, tudják, hogyan kell viselkedni, engedelmesek, megfontoltak. Általában azért kerülnek menhelyre, mert gazdájuk elhunyt, és nem azért, mert problémás a viselkedésük.

5. Éppen annyira tündériek, mint a kölyökkutyák

Ha új családba kerülnek, minden percben értékelik a szeretetet, hűségükkel és kedvességükkel hálálják meg amit értük tettünk. Velük is lehet sétálni, játszani, közös emlékeket gyártani és dicsekedni az ismerősöknek, fiatal vagy öreg, teljesen mindegy. Mindegyikük külön egyéniség.

6. Minden napot ajándékká varázsolnak

Egy idősebb kutya nem lesz veled annyi időt, mint egy kölyök, de nem ez a lényeg. Az a fontos, hogy minden együtt töltött perc különleges, az együtt töltött idő olyan emlékekkel ajándékoz majd meg, amiről még csak nem is álmodtál. Boldoggá varázsolhatod egy kutyus utolsó éveit, ez pedig rendkívül önzetlen és csodálatos dolog.

 

Ha tetszett a cikk, olvasd el ezeket is:

Demény, a kötsög 10 tanácsa, hogy boldogabb kutyád legyen
5 nyomós indok, hogy miért érdemes minden családnak befogadnia egy kutyát
5 dolog, amit semmiképp se tegyél, ha örökbe fogadtál egy kutyát

Forrás: kutyabarat.hu
Fotó: redheadedninja.com