6 kutyafajta kezdő gazdiknak

0
13 344 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

#1 Golden Retriever

Nem véletlen, hogy szinte minden hasonló listánk ezzel a fajtával kezdődik. Nyomós oka van, hogy az egyik legkedveltebb kutyus az egész világon, hiszen kiváló temperamentuma, barátságos természete és intelligenciája miatt tökéletes első kutya. Könnyen képezhető, szófogadó és remek társa akár a kisgyerekeknek is.

067

#2 Labrador Retriever

A goldi után rögtön ez a fajta szokott következni, ugyanis mindkét kutya olyan házi állat, akiről minden gazdi álmodik. Ugyanazok jellemzik, mint közeli rokonát, okosak, energikusak, és elképzelni sem tudják az életet gazdájuk nélkül. Mindent megtesznek azért, hogy boldoggá tegyék azt a családot, aki befogadta őket.

068

#3 Cavalier King Charles spániel

Ez a kutyus egy igazi öleb, szereti és igényli is a babusgatást, amit rendkívüli szófogadással köszön meg. Úgy viselkedik, akár egy előkelő hölgy, ez a kutya nem fog galibát okozni. Vidám természetű, értelmes és könnyen idomítható, ugyanis kiváló a memóriája. Remekül kijön a gyerekekkel is, de más kutyák vagy macskák jó barátja is lehet. Idősek mellé is ajánljuk.

069

#4 Boston Terrier

Játékos, eleven, de egyáltalán nem hangos kutya. Vidám természetével és mókás külsejével önkéntelenül is mosolyt csal az emberek arcára. Kimagaslóan nagy intelligenciája van, jól alkalmazkodik és gazdáját kifejezetten tiszteli. Kifogástalanul viselkedik a helyzetek többségében, csak akkor kezd ugatni, ha nyomós oka van rá. Könnyen barátkozik emberekkel, kutyákkal és más állatokkal is.

071

#5 Shetlandi juhászkutya

A terelőkutyaként kitenyésztett ebet ma már csak kedvencként tartják, de jelleme a mai napig jól tükrözi elődei engedelmességét. Barátságos, embercentrikus, gyerekeket kedvelő fajta, viszonylag nagy mozgásigénnyel. Gazdájához hűséges, családját imádja és az idegenekhez is szeretettel közeledik. Sok törődést igényel, hogy megőrizze imádni való természetét.

070

#6 Mopsz

A mopsz mellett lehetetlen unatkozni, ugyanis fiatalkorában igen hiperaktív. Ezt könnyű kinevelni belőle, hiszen mindig gazdája kedvében akar járni, ezért nehezen viseli, ha a család megorrol rá. Komikus külseje szeretetre méltó, gyengéd lelket takar.  Jó természetű, nyugodt és kiegyensúlyozott, ezért ideális akár kicsi gyerekek mellé is. Igazi családi kutya, aki a lakásban is kiválóan érzi magát.

large

Hogy még könnyebb legyen a választás, olvasd el ezeket a cikkeinket is:

7 nagytestű kutyafajta gyerekes családoknak
Az 5 legkedveltebb, de kezdőknek semmiképp sem ajánlott kutyafajta

Forrás: iheartdogs.com
Leadfotó: ibostonterrier.com