50 golyót röpítettek a kutyába a reptéren!

0
16 898 megtekintés
Er Mao a kórházban, már orvosi ellátás közben
Swing Szerelem Szulák
Er Mao-t, a golden-retrivert, 50-szer lőtték meg a repülőtér munkatársai Vuhanban, Kínában. A repülőtér azt nyilatkozta, hogy lépniük kellett miután a kutya a gép lerakodása közben elszabadult és kifutott a kifutópályára.
A kutya most már jól van, gazdája nemrég vihette haza a kórházból!

Zuo Wei, a kutya 23 éves, fiatal, mérnök gazdája két hónappal ezelőtt költözött Sanghajból Vuhanba, egy új állás miatt, és úgy döntött, hogy magával viszi szeretett kutyáját is. A China Eastern Airlines beleegyezett a kutya szállításába, biztosították a férfit, hogy minden a legnagyobb rendben lesz, így Er Mao-t a csomagtérben, a nagyobb csomagokkal együtt juttatták el a célhoz.

A férfi elmondta, soha nem fogja elfelejteni a pillanatot, amikor a Wuhan Tianhe repülőtér munkatársai május 25-én pénteken kezébe nyomták a magatehetetlen és véres kutyáját. A kutya súlyos sérüléseire azóta sem kapott magyarázatot.

A férfi azonnal állatorvoshoz vitte barátját, ahol megállapították, hogy legalább 50-szer lőttek bele légpuskával a kutyába, ami gazdája szerint egyértelműen állatkínzás. Szavait a röntgenfelvételek is alátámasztják, melyeken többek között az is látszik, hogy lövedék fúródott Er Mao agyába és az egyik szemébe is.

A kutya majdnem két hónap alatt, három sebészeti műtéten esett át, mire kiengedhették a kórházból. Megpróbáltak annyi lövedéket eltávolítani a testéből amennyit csak lehetett, de így is maradt 9, amit túl kockázatos lett volna kivenni, beleértve azt a golyót is ami a szemén keresztül fúródott az agyába.

Zuo Wei elmondta, hogy mindent megtesz amit csak lehet, hogy barátja teljesen felépüljön. Vuhanból átköltözött Guangzhouba városába, mert ott talált egy olyan állatorvost, akinek megfelelő tapasztalata van ilyen esetekhez. A teljes gyógyuláshoz vezető út még hosszú, Er Mao további kezelésre szorul, túl magas a testében az ólomszint, amit valahogy le kell csökkenteni, ugyanis ez súlyos következményekhez vezethet. Orvosa folyamatosan konzultál más orvosokkal, hogy megoldhassák a problémát.

Er Mao és gazdája az incidens előtt/ Er Mao most

A Wuhan Tianhe Nemzetközi Repülőtér május 28-án nyilatkozott az eseményről. A nyilatkozat szerint, a China Eastern Airlines 2017. május 24-én segítség kérést adott le, miután nem sikerült elkapni egy kutyát, aki kiszaladt a kifutópályára. A repülőtér nyolc tisztet küldött, hogy megtalálják. Állításuk szerint a kutya rémült és megközelíthetetlen volt, így a Kínai Polgári Repülési Hivatal által kiadott szabályok szerint jártak el. A China Eastern Airlines nem adott hivatalos nyilatkozatot az eseményről.

Er Mao története Kínában több millió embert érintett meg, több ezer webfelhasználó élesen bírálta a repülőteret és a légitársaságot a közösségi médiában. Az állatjogi csoportokat is megdöbbentette és felháborította az eset. A Humane Society International szerint ahogy a reptér a kutyát kezelte, az “megbocsáthatatlan”. Szerintük minden légitársaság két- vagy négylábú utasa ugyanolyan tiszteletet és szakmai bánásmódot érdemel. Arra is felszólította Kínát, hogy fejlessze állatvédelmi törvényét.

Er Mao és gazdája a kórházban

Zuo Wei többször is megköszönte a közvéleménynek, hogy így szeretik a kutyáját és megígérte, hogy Er Mao-nak nagyon boldog élete lesz a továbbiakban. A kutya szeretete és lelkesedése töretlen, nagyon megható látni, ahogy örül gazdájának, mikor az érte megy, hogy végre hazavigye.

Forrás: dailymail