5 dolog, amitől a cicád igazán boldog lesz

0
5 237 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Mi, emberek igazán tudunk stresszelni és idegeskedni mindenféle apróságon. Az életünk folyamatos rohanásból áll, sokszor elfelejtjük értékelni a mindennapok szépségeit.

Néha saját házi kedvenceink isszák meg ennek a levét, mert lássuk be: még a legjobb gazdik is hajlamosak rá, hogy elhanyagolják szeretett családtagjaikat. Időről-időre meg kell állnunk, hogy elgondolkozzunk azon: vajon minden szeretetet megkap tőlünk kedvencünk? Van 5 tippünk, hogyan tehetjük boldoggá és kiegyensúlyozottá a cicánkat.

Tölts több időt kedvenceddel!

Természetes, hogy egész nap a munkára, a családunkra és a barátainkra koncentrálunk, mikor pedig hazaérünk egy nehéz nap után, csak a pihenés esik jól. Ne felejtsük el, hogy a macskánknak mi vagyunk az egyetlen, ezért nem szabad róluk megfeledkeznünk! Egy kis játék minden nap, egy kiadós simogatás és együtt töltött idő nagyon boldoggá teszi szőrös kedvencünket, hiszen ettől fontosnak érzik magukat.

Szerezz be egy kaparófát!

Már ha eddig nem tetted meg. A macskák vadászösztöne a háziasítás során nem tűnt el, csak egy kicsit tompult, sok cselekedetük még mindig erre utal, ilyen a karmok élesítése is. Ha nem akarod, hogy a bútorokat kínozza, mindenképp érdemes egy masszív kaparófával megajándékoznod a cicát, roppant hálás lesz érte, neked pedig nem kell aggódnod a berendezés miatt.

059

Hagyd meg a szabadságát!

Persze a panel tizedik emeletén ez kicsit bajos, de ha van a közelben egy park, vagy bokros rész, bátran mutasd meg azt a cicádnak! Ugye mondanunk sem kell, hogy ehhez póráz is szükséges, azt mégsem szeretnénk, hogy elkóboroljon. Akár a kertbe is levihetjük egy rövid időre, természetesen csak felügyelet mellett! Az új illatok, színek, és történések teljesen feldobják majd a cicát!

Vigyázz az egészségére!

Ideális esetben ez a pont teljesen magától értetődő, de egy kis plusz gondoskodás sosem árthat. Rendszeresen vigyük állatorvoshoz kedvencünket, így megelőzhetjük a betegségek kialakulását, illetve ha már megtörtént a baj, azonnal megkezdődhet a kezelés is. Otthon mi is ellenőrizhetjük a macska bundáját, nehogy kullancs, vagy bolha legyen benne, valamint heti egyszer egy alapos fésülgetés is jár nekik a fényes, és egészséges bunda érdekében.

Etesd megfelelően!

Sokan esnek abba a hibába, hogy csak egyetlen étellel etetik a macskájukat, pedig nagy örömet szerez nekik, ha viszonylag változatos az étrendjük. Különböző ízek és textúrák megédesíthetik a szürke hétköznapokat, de azért arra figyeljünk, hogy a macska korának, egészségi állapotának megfelelő tápot válasszunk! A jutalomfalattal sem kell fukarkodnunk, ha egészséges verziókat választunk, akkor játék után mindenképpen adjunk pár szemet a cicának, kedves dorombolás lesz a kedvességért a jutalmunk.

 

Olvasnál még a témában? Ezeket a cikkeket is ajánljuk:

5 okos ötlet, amit minden macskás gazdinak ismernie kell

Hogyan játsszunk a macskánkkal?

Macskák összeszoktatása? – Tippek, hogy a lehető legjobban alakuljon

Forrás: lifehack.org, Leadfotó: petdoors.com, Fotó: wm15.walmart.com