4 veszély, ami a parkban fenyegeti a kutyusodat

0
372 megtekintés
kutya
Swing Szerelem Szulák

1. Fertőző betegségek

Mivel a parkokban rengeteg kutya találkozik, nagyobb az esély rá, hogy valamilyen betegséget összeszedjenek. Mindenképpen informálódj az állatorvosnál, hogy mik azok a szükséges védőoltások, amelyekkel elkerülheted, hogy a kutyus elkapjon valamit. A sétához mindig vigyél tálat a víznek és az ételnek is, mert ha a saját tálkáját használja, még inkább csökken az esélye annak, hogy fertőzést kapjon.

2. Élősködők

Kullancsok, bolhák, ezektől is óvnod kell házi kedvencedet! Nem csak az embereknél, de a kutyáknál is komoly szövődményekkel járhat a kullancscsípés, ezért feltétlenül szerezz be olyan nyakörvet, vagy kullancsirtó szert, ami megvédi a kutyádat az apró betolakodóktól.

3. Kánikula

Főleg nyáron, mikor a tűző napon játszanak és futkosnak a kutyák, nagy veszélynek vannak kitéve. Figyelj rá, hogy tartson szüneteket a játékban, elegendő vízhez jusson és ha lehet, mindenképpen árnyékos helyen futkározzon. Ha nagyon világos szőrű a kutya, a nap káros sugaraitól is óvni kell az érzékeny bőrét, kifejezetten kutyáknak kifejlesztett termékkel megóvhatod őt a tűző naptól.

4. Agresszív viselkedés

A probléma a parkokkal az, hogy nem minden kutyának való az efféle kikapcsolódás. Néhány kutya félénkké, vagy agresszívvá válhat más ebek közelségétől, ami veszélyes helyzeteket teremthet. Mindig tartsd a szemedet a kedvenceden, győződj meg róla, hogy biztosan tudod kontrollálni a viselkedését, ha valami váratlan incidensre kerülne sor.

Fotó: blog.dogbuddy.com