4 tipp, hogy a macskád jobban bírja a hőséget

0
859 megtekintés
macska
Swing Szerelem Szulák

A nyári hőség bizony kedvenceinket is jócskán megviseli, sőt, a cicák nálunk sokkal nehezebben viselik a forróságot. Arról már írtunk, hogy mi a teendő kutyák esetében, nézzük, hogy a cicák nyarát milyen intézkedésekkel könnyíthetjük meg.

1. Mindig legyen friss ivóvíz

Ne hagyjuk, hogy a cicusunk kiszáradjon a melegben, gondoskodjunk róla, hogy a nap folyamán többször is friss hideg vízhez jusson. Néhány jégkockával még jobban lehűthetjük a vizet, sőt, ezzel a macska érdeklődését is felkelthetjük.

2. Figyeljünk az étkezésre

Száraz ropogtatnivaló mindig legyen elől, azonban az alutasakos, konzerves tápokat ne hagyjuk a cica tányérjában! A melegben a baktériumok elszaporodhatnak a maradékban, emiatt a macska jobb esetben nem közelíti meg a tálkáját, rosszabb esetben eszik a romlott falatokból, aminek pedig semmiképpen sem lesz jó vége.

3. Opciók a felfrissülésre

Ha nem vagyunk otthon, a lakásban érdemes kihelyezni egy hideg vízzel teli lavórt. Ha nem is mászik bele a macska, talán felkelti az érdeklődését és paskolni kezdi a benne lévő játékokat. A legnagyobb melegben nedves törülközővel, vagy í bundája bevizezésével hűsíthetjük a szőrös négylábút. Mivel a macska nem szereti a vizet, eleinte talán ellenkezik, de rá fog jönni, hogy az érdekében tesszük ki a “megpróbáltatásoknak”.

4. Ne feledkezzünk meg róla

Ha úgy adódik, hogy utaztatjuk macskánkat, még véletlenül se hagyjuk egy percre se a kocsiban, ha kiszállunk. Egy autó belsejében akár 90 fokra is felmelegedhet a hőmérséklet, ez pedig pár perc alatt hőgutához vezet.

Fotó: firstclasspetsupplies.com