4 jel, hogy a kutyusodnak több mozgásra lenne szüksége

0
333 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

1. Elhízás

Persze ez a legszembetűnőbb jele annak, hogy a kutyussal valami nincs rendben. A kövérség nem csak esztétikailag változtatja meg a kutyát, komoly egészségügyi problémákhoz is vezethet, pont úgy, mint az embereknél. Ilyenkor mindenképp több sétáltatásra, testmozgásra van szüksége a kutyusnak, persze fő a fokozatosság és a mértékletesség. Személyre szabott terápiával és mozgástervvel segíthetünk a négylábún, de mindenképpen konzultáljunk az állatorvossal, mielőtt bármibe belevágnánk.

2. Rosszalkodás

A kutyák általában azért tesznek tönkre dolgokat, mert unatkoznak. Egy fáradt, sétától és játéktól kifulladt kutyus nem okoz galibát, azonban egy energikus, de unatkozó eb már veszélyt jelenthet a bútoraidra. Ha a kutyusod gyakran rosszalkodik, vagy cincál szét dolgokat, csinál rendetlenséget, akkor talán itt az ideje, hogy meghosszabbítsd a séták idejét, intenzitását.

dog-walk_35537869

 3. Ugatás

Sok kutya ugatásba kezd, ha unatkozik, akkor is, ha éppen nem vagy otthon. Ez az egyik leghatásosabb módja, hogy gazdáikkal kommunikáljon, í folyamatos ugatás pedig akár annak is lehet a jele, hogy az eb a parkba vágyakozik. Engedd meg neki, hogy felgyülemlett energiáit inkább séta közben vezesse le, így a kutya is, te is, és a szomszédok is boldogabbak lesztek.

4. Erőszakos játék

Kutyusod képtelen szépen játszani? Talán azért, mert nem tudja levezetni felesleges energiáit. Ha túl aktívak, túlságosan követelőzőek, folyton felugrálnak, arra is megoldás lehet a séták meghosszabbítása. A futkosástól, játéktól, fűben hempergéstől kellően kifárad majd, és igazi ölkutyává változik, de ebben neked is segítened kell neki!

Az elhízást leszámítva összességében minden kutyus a gazdája figyelmét szeretné felhívni, hiszen arra vágynak, hogy ők kerüljenek a középpontba. Minden rosszaság és viselkedésbeli változás a kevés sétának is betudható, ezért ideje mérlegelned, ha a fent említett tünetek jeleit tapasztalod kutyusodon. Ha szerencséd van, egy kis szabad levegőn eltöltött időtől minden megoldódhat. Némi odafigyeléssel és testmozgással jó hatással lehetünk kutyánk egészségére és közérzetére, de a hosszú séták a gazdinak is éppoly hasznosak. Egy próbát megér, nem igaz?

Leadfotó: hdwallpapers.im
Fotó: dogsbestlife.com