4 jel, hogy a kutyusod több törődést igényel

0
12 091 megtekintés
Woman with dog nature near lake; Shutterstock ID 277149446; PO: dog-owner-loyalty-stock-today-tease-150616; Client: TODAY Digital
Swing Szerelem Szulák

Az ebek érzékeny lelkek, akik igénylik a gazdijuk társaságát, hiszen csak akkor lehetnek igazán boldogok és egészségesek, ha éreztetik velük, hogy szeretve vannak. Tartsd szem előtt ezt a négy árulkodó jelet és fordítsd a lehető legtöbb figyelmet kedvencedre!

1. A kutya rosszalkodni kezd

Ez a jel nagyon fontos, és persze szembetűnő is. A kutya leteremtése és megbüntetése helyett inkább gondolkozz el rajta, hogy mi lehet az oka a viselkedésében beállt változásnak. A legtöbbször azért rágják meg a széthagyott papucsokat, vagy ássák fel a kertet, esetleg ugatják végig a délutánt, mert így próbálják felhívni magukra a figyelmet, vagyis unatkoznak. Ezek a viselkedészavarok sokszor az érzelmi stressz jelei, így nagyon fontos, hogy a végére járj a dolognak. Elég időt töltesz vele?

2. A nap nagy részét átalussza

A kutyadepresszió egyik jele lehet, így érdemes rá figyelmet szentelni. Győződj meg róla, hogy minden egyes nap foglalkozol a kutyusoddal! Ne maradjon el a közös séta, a játék, néha pedig valamilyen különleges program: kirándulás, utazás, bármi, amit együtt csinálhatsz kedvenceddel. Az ebeknek mind mentális, mind fizikai stimulációra szükségük van, így maradhatnak egészségesek és boldogok is egyben.

3. A kutyus körme feltűnően hosszú

Bár furcsának hangozhat elsőre, de ez egy tipikusan olyan jele az inaktivitásnak, ami egyértelműen jelezheti, ha a kutyus hiányt szenved valamiben. Ebben az esetben a mozgás és a játék hiánya a ludas, hiszen gondoljunk csak bele, egy kiadós futkározás és séta során a köröm magától is kopik, de ha ép és sértetlen, az mindenképpen arra utal, hogy a gazdi is és a kutya is ellustult. Ideje aktivizálni magunkat!

4. Hirtelen súlyváltozás

Hízott a kutyád, vagy éppen egyre soványabbnak tűnik? Ez egyértelmű jele annak, hogy valami nincs rendben. Mindenképpen orvosi vizsgálat is szükséges ahhoz, hogy kizárjuk a különböző betegségeket, ha pedig ez megvan, akkor tudni fogjuk, hogy ennek bizony lelki okai vannak. El kell gondolkoznod rajta, hogyan szentelhetnél több figyelmet a kutyádnak, hogyan tehetnéd még tartalmasabbá a közösen eltöltött időt, mi tenné igazán boldoggá a szeretetre vágyó négylábút.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot vagy oszd meg a barátaiddal!