Különleges albínó orangutánt találtak Borneó szigetén

0
4 461 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A természetvédelmi szervezet fennállásának 25 éve alatt még sosem találkoztak albínó orangutánnal.

A ritka állatot, a falusiak ejtették fogva április 27.-én. Az állatvédők rá két napra, április 29.-én szabadították ki az 5 év körüli, fehér bundájú, kék szemű nőstényt a ketrecből amibe fogvatartói zárták.

A rendkívül ritka állatról most a Borneo Orangutan Survival Foundation (BOSF) Nyaru Menteng-i rehabilitációs központjában gondoskodnak. Mivel szeme nagyon érzékeny a fényre, egy elsötétített, számára megfelelő szobában ápolják és figyelik napi 24 órában. A orangutánt valószínű az anyukájától szakították el és nem tudni, hogy valaha visszatérhet e eredeti élőhelyére.

A főemlősnek még nincsen neve, de mivel az albínó orangután fajának nagykövetévé vált, ezért olyan jelentőségteljes nevet szeretnének neki, amely jól tükrözi mindazokat a kihívásokat,amelyekkel ezeknek az állatoknak szembe kell nézniük a vadonban.

Tudtad?  Az 1973 évi 290 ezerrel szemben jelenleg 100 ezer orangután élhet Borneón, számuk 2025-ig 47 ezerre csökkenhet természetes élőhelyük zsugorodása miatt a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) szerint