23 éves Anglia legidősebb kutyája

0
5 830 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A képen látható kutyus, Charlie. Feltehetően Ő most Anglia legidősebb kutyája. Szerencsés kutyusnak mondhatja magát, de nem volt ez mindig így.

 

Charli 2010 ben került jelenlegi gazdájához a 64 éves Stuárthoz.  Történetünk négylábú főhőse ekkor már 16 éves volt. Élete úgy alakult, hogy előző gazdája már nem szerette volna őt, mert unokát vártak. Így került Charlie egy menhelyre. Halvány esély sem volt rá, hogy egy ilyen idős kutyát valaki örökbe fogadjon. A kutyus azonban úgy látszik szerencsés csillagzat alatt született.  Stuart és felesége Kim jóvoltából nem kellett sokáig árválkodnia. A házaspár épp új négylábú szőrös társat keresett. Amikor elhaladtak a kenel előtt érezték, hogy Charlie az övék. Belenéztek a szemébe és tudták, hogy a kutyus különleges.

Most, hét évvel később, Charlie még mindig figyelemre méltóan erős és jó állapotban van.  Futni ugyan már nem tud, de a rövid sétákat nagyon élvezi gadájával és két, 12 éves négylábú testvérével, Lucyval és Jackel. Ha sétálni nincsen kedve, akkor az időt a kertben tölti a friss levegőn.

Hogy mi Charlie hosszú életének titka? Gazdája szerint a minőségi együtt töltött idő, az odafigyelés, kényeztetés és a szeretet.

Stuart és Kim nagyon kiváltságosnak érzi magát, hogy anno rátaláltak Charlira. Boldog családot teremthettek neki, cserébe pedig felejthetetlen évekkel ajándékozza meg őket különleges kis kedvencük.

Tudtad?  A 29 éves Maggie volt a világ legidősebb kutyusa. 2016 ban távozott az örök vadászmezőke.