Zsiráf születés – élő adásban

0
3 643 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Több százezer ember láthatta az egész világon, hogyan jött világra a világ leghíresebb zsiráfjának utódja. A szülést az interneten közvetítették egy amerikai állatkertből.

Az amatőr zoológusok és állatbarátok által már hetek óta várt esemény több mint két órán át tartott.

A világ leghíresebb zsiráfja, April az elhúzódó terhessége után végre negyedszer is életet adott egy kis borjúnak. A New Yorktól 230 kilométerre északnyugatra lévő Harpusville állatkertjében élő zsiráf szinte internetes celebbé vált, mióta februárban kiderült, hogy vemhes. Terhessége azonban nem volt problémamentes, miután a róla szóló közvetítéseket egy időre megszakították, mert állatvédők azokat nem tartották helyesnek. A tiltás viszont rövid életű volt, és az állatkert tulajdonosa, Jordan Patch April rajongóival közölte: „Halasszák el terveiket, mert jön a bébi”. A rajongók pedig a szülést élőben is nézhették. Láthatták, ahogy a kis állat világra jön, majd később megteszi első, bizonytalan lépéseit. A borjú nemét még nem közölték. Azt, hogy milyen nevet kap a rajongók döntik majd el internetes szavazáson.

Forrás: www.vilagszam.hu


Tudtad? A zsiráf, születésekor kb. 2 méter, a kifejlett hímek pedig 5 és fél méterre is megnőhetnek, melyhez még hozzáadódik a 2 méter hosszú nyakuk. A zsiráfborjú, születésekor 2 méter magasból fejjel a földre zuhan. Az újszülött zsiráfok körülbelül 1 óra elteltével kezdenek el járkálni.