Videón a különleges fehér jávorszarvas

0
4 127 megtekintés
Kép: Gerald Gale via Facebook
Swing Szerelem Szulák
Egy új-fundlandi fényképész, Gerald Gale nemrég készített videót a rendkívül ritka jávorszarvasról a természetben. Az állat nem albínó, hanem egy különös színváltozat.

A CBS News által megosztott videón az erőteljes állat éppen egy földúton halad át. Pillanatra megtorpan, ránéz a fotósra, ez egész világra úgy tekint mint, valami szellemvilágból származó vezető.

Kissé rózsaszínes orrával és majdnem teljesen fehér szőrével nagyon úgy néz ki, mintha albínó állat lenne,de nem ez a helyzet. Egy ritka színváltozat, az úgynevezett piebald vagy tarkánfoltos képviselője.

Fotó: Gerald Gale via Facebook

A piebald színezet – fehér sötétebb pigmentes részekkel – sokfelé előfordul az állatvilágban a halaktól a kígyókig. Leggyakrabban olyan lovakon látható, amelyeket kifejezetten a megjelenésük miatt tenyésztenek. Vadon azonban meglehetősen ritka, és a legmeghökkentőbb olyan nagy állatoknál, amilyen a jávorszarvas.

Mivel a területen nem először figyeltek meg már ilyen példányt, ezért felvetődött az a lehetőség, hogy a helyi populáció hordozza a piebald színezetre hajlamosító génváltozatokat.

Forrás: origo.hu