Vidáman ugrándozó házi kecske született a Debreceni Állatkertben

0
209 megtekintés
Kép: zoodebrecen
Swing Szerelem Szulák
Folytatódik a tavaszi bébibumm, nem állt meg az élet az állatkertben, most a napokban házi kecske jött a világra. A kifogástalan étvágyú, életerős, de egyelőre anyja gondoskodását élvező kis gödölye vidáman ugrál és játszik. A debreceni intézmény idei első újszülöttje szintén kecskegida volt még januárban. 

A kis gödölye a Vidámpark területén található tágas vadaskertben ismerkedik a világgal, amelyre az újranyitást követően a körülötte zakatoló Kisvasút ablakából is remek kilátás nyílik majd – írja sajtóközleményében az állatkert.

Kép: zoodebrecen

A legősibb haszonállatfajok közé tartozó házi kecskét (Capra hircus) nagyjából a juhval egy időben háziasították. Elsősorban húsáért és tejéért tartják, de szőrét, szarvát és bőrét is hasznosítják – a világ egyik legfinomabb fonala, a moher például az angórakecske szőréből készül.

Kép: zoodebrecen

A macska után a kecske a legönállóbb háziállat, ebből adódóan könnyen vissza is vadulhat, ha elszabadul. Ügyességüknek és kiváló egyensúlyérzéküknek köszönhetően a kecskék az egyedüli kérődzők, amelyek képesek fára mászni. A vadaskert és az állatsimogató népszerű lakóival, köztük az idén született, játékos gidákkal remélhetőleg hamarosan a nagyközönség is testközelből találkozhat – tette hozzá az állatkert.

zoodebrecen